GEMPAR : KOMANDO MALAYSIA SUDAH STANDBY DI BANDAR MANILA..??Wow...media Filipina Inquirer News melaporkan satu skuad pembunuh asing telah sampai di Manila semata-mata nak bunuh Sultan Kiram III dan Pastor penasihatnya "Boy" Saycon. Berita tersebut disampaikan sendiri oleh jurucakap kesultanan Kiram III iaitu Abraham Idjirani...Ikuti laporan MPP News..

Dalam temubual bersama media tempatan, Idjirani turut mendedahkan bahawa "kolonel tentera asing" tiba dengan empat "komando" dan mengupah tiga pembunuh tempatan untuk membunuh Kiram dan pengikut-pengikutnya. 


Idjirani dilaporkan telah mendesak Biro Siasatan Negara, Polis Kebangsaan Filipina dan Angkatan Tentera Filipina untuk menyiasat maklumat yang beliau berikan. Idjirani turut mendedahkan bahawa 'pasukan pembunuh asing' itu menginap di Hotel Maxim di Pasay City.


Idjirani yang juga seorang peguam berkata, kononnya beliau didatangi oleh orang asing tersebut dan memberitahu Saycon tentang agenda pembunuhan itu.


Sebelum ini, media Filipina gempar dengan pendedahan seorang kanak-kanak lelaki dikawasan rumah Kiram III yang mendakwa dia didekati oleh seorang lelaki yang dipercayai komando Malaysia.


Lelaki misteri tersebut telah menyerahkan sekeping syiling 50 sen kepada kanak-kanak tersebut sebagai tanda kenang-kenangan...


GEMPAR : KOMANDO MALAYSIA SUDAH STANDBY DI BANDAR MANILA..?? GEMPAR : KOMANDO MALAYSIA SUDAH STANDBY DI BANDAR MANILA..?? Reviewed by Empayar Pemuda on 9:02 PM Rating: 5

4 comments:

  1. kih kih kih, apa leh pumbunuh upahan nni tak sekolah kot, siap boleh bagitau nak bunuh orang.

    ReplyDelete
  2. entah2 pembunuh upahan ni di upah oleh anu war demi menutup mulut kiram dari membocorkan rahsia siapa dalang..dia menggunakan cara seperti komando malaysia yg berbuat demikian agar senang dia spin lepas ni kononnya kerajaan malaysia yg bersalah..boleh jadi jugak..

    ReplyDelete
  3. serupa macam cerita Anwar aje... skrip sama..

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.