Wednesday, March 20, 2013Wow...media Filipina Inquirer News melaporkan satu skuad pembunuh asing telah sampai di Manila semata-mata nak bunuh Sultan Kiram III dan Pastor penasihatnya "Boy" Saycon. Berita tersebut disampaikan sendiri oleh jurucakap kesultanan Kiram III iaitu Abraham Idjirani...Ikuti laporan MPP News..

Dalam temubual bersama media tempatan, Idjirani turut mendedahkan bahawa "kolonel tentera asing" tiba dengan empat "komando" dan mengupah tiga pembunuh tempatan untuk membunuh Kiram dan pengikut-pengikutnya. 


Idjirani dilaporkan telah mendesak Biro Siasatan Negara, Polis Kebangsaan Filipina dan Angkatan Tentera Filipina untuk menyiasat maklumat yang beliau berikan. Idjirani turut mendedahkan bahawa 'pasukan pembunuh asing' itu menginap di Hotel Maxim di Pasay City.


Idjirani yang juga seorang peguam berkata, kononnya beliau didatangi oleh orang asing tersebut dan memberitahu Saycon tentang agenda pembunuhan itu.


Sebelum ini, media Filipina gempar dengan pendedahan seorang kanak-kanak lelaki dikawasan rumah Kiram III yang mendakwa dia didekati oleh seorang lelaki yang dipercayai komando Malaysia.


Lelaki misteri tersebut telah menyerahkan sekeping syiling 50 sen kepada kanak-kanak tersebut sebagai tanda kenang-kenangan...


4 comments:

Charts Donlie said...

http://cartakebenaran.blogspot.com/2013/03/anwar-mahathir-najib-dan-bursa.html

Anonymous said...

kih kih kih, apa leh pumbunuh upahan nni tak sekolah kot, siap boleh bagitau nak bunuh orang.

Anonymous said...

entah2 pembunuh upahan ni di upah oleh anu war demi menutup mulut kiram dari membocorkan rahsia siapa dalang..dia menggunakan cara seperti komando malaysia yg berbuat demikian agar senang dia spin lepas ni kononnya kerajaan malaysia yg bersalah..boleh jadi jugak..

Anonymous said...

serupa macam cerita Anwar aje... skrip sama..

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.