Tuesday, February 12, 2013



SEMALAM Barisan Nasional (BN) berjaya mengumpulkan hampir 100,000 orang pengunjung ke majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina di Pulau Pinang.
Ia terbuka dan bukan untuk ahli parti itu semata-mata. Pelbagai juadah telah dihidangkan, semuanya makanan dan minuman HALAL bagi membolehkan semua lapisan rakyat meraikannya bersama-sama dalam semangat 1Malaysia.
Bagi memeriahkan acara, sebuah badan korporat, Mega Ultimate telah memaklumkan pada penganjur bahawa mereka mahu membawa penghibur terkenal dari Korea, Psy, untuk memeriahkan sambutan tersebut.
Apatah lagi bila fenomena Gangnam Style cukup hebat melanda penggemar muzik di seluruh dunia termasuk di Malaysia.
Kalau tak masakkan DAP melancarkan sebuah klip video parodi lagu itu dalam satu majlis besar-besaran di Kuala Lumpur baru-baru ini.
Tajuk lagu Gangnam Style itu diubah menjadi Ubah Roket Style…majlis pelancaran video parodi itu boleh diikuti DI SINI
Di sini menunjukkan yang DAP juga peminat tegar Psy dan lagu Gangnam Style itu, sebab itu mereka memilih lagu berkenaan untuk diubah dan dijadikan alat untuk memancing pengundi mereka.
Alih-alih bila Psy membuat persembahan semalam, mereka pula yang meroyan tak tentu pasal.
Sepatutnya mereka malu sendiri kerana merekalah parti politik pertama yang memulakan polemik Psy ini.
Mereka sepatutnya berterima kasih pada Psy kerana sekurang-kurangnya penyanyi berkenaan tidak mengambil tindakan mahkamah kerana mereka telah melanggar hak cipta penyanyi itu dengan ‘mencedok dan mengubah’ lagu tersebut sesuka hati mak bapa mereka!
Berbalik kepada isu berkenaan, DAP jangan lupa yang perangai mereka lebih teruk dan lebih jijik kerana menganjurkan program bersama dengan sebuah syarikat arak untuk mengadakan konsert di Batu Feringghi pada November lalu.
DSC03918
Where-the-party-2012-09-480x320
Where-the-party-2012-15-480x320
Where-the-party-2012-20-480x320
Where-the-party-2012-18-480x320
Akhbar Sinar Harian dalam artikelnya bertarikh 11 November ada butirannya.
Berikut adalah petikan daripada artikel berkenaan;

Konsert ada kelulusan MPPP
Oleh: Wartawan Sinar Harian
Tarikh: November 11, 2012
 33

Eh…lupa dalam konsert arak di Batu Feringghi itu, lagu Gangnam Style pun ada tau…meh kita tengok jap…
Dari segi matematik, ia cukup mudah.
Persembahan Psy di rumah terbuka Tahun Baru Cina semalam adalah SALAH kerana ia anjuran Barisan Nasional.
Tetapi konsert arak di Batu Feringghi TAK SALAH kerana ia program kerajaan DAP.
Itu saja, checkmate! -MyNewsHub

5 comments:

Anonymous said...

yang MENARIKnya... takde pulak komen dari UAI ke?
dari orang2 PAS ke?

wow... bila rakan baik buat, takpe.. itu hok dio, negeri dio, dio bulih buat gapo dio nok buat pong..

awat..? kami orang islam ni tak dak hak ka? Malek Kassim, dah jadi pekak tetiba ka? Exco jaga Islam apa benda nih???

Anonymous said...

Yg paling best, Dr Maza juga jadi buta dan pekak.. kah..kah..

Anonymous said...

are you ready for BN,,,, NOOOOOOOOOOOO,,,,

Anonymous said...

Malik Kassim dok jaga belalai Bengkok Anuwar.. Ceramah Perdana PKR di Sg. Nibong, muka Malik Kassim xda mesti ada pasai la nih.. Keh keh keh.. Takut jmpa Dato Dr Mansor kot... Hehehehh

ZoRRo....

Anonymous said...

They said no because najib is malay, najib is muslim.. They said no to malay, no to islam..unfortunately u r happy when they're saying like that..stupid bloody donkey..

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.