HOT : MALUNYA GUAN ENG BILA KENA AYAT POWER " BODOH PUNYA DAP"....


Memang terbaiklah tweet Naib Presiden Parti Cinta Malaysia Huan Cheng Guan terhadap DAP..

Cuba rujuk tweet dibawah...


Nak tahu sebab apa Naib Presiden Parti Cinta Malaysia, Huan Cheng Guan kata "Bodoh punya DAP"....Inilah jawapannya...
Kesilapan teknikal sewaktu pembentangan keputusan pemilihan parti di Kongres ke-16 Parti Tindakan Demokratik (DAP) telah mengakibatkan keputusan yang tidak tepat dalam kedudukan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC).Kesilapan tersebut bagaimana pun, tidak mendatangkan kesan yang terlalu besar terhadap 20 kedudukan teratas CEC.
Pegawai Pilihanraya yang bertanggungjawab membuat kiraan akhir dan membentangkan keputusan kepada Kongres, Pooi Weng Keong dalam sidang media di ibu pejabat kebangsaan DAP di ibu kota; menjelaskan bahawa kesilapan tersebut terjadi akibat daripada ralat ketika memindahkan kiraan keputusan menggunakan program komputer Microsoft Excel.
“Akibat daripada kesilapan tersebut, bilangan undi untuk calon-calon nombor 31 ke 38 adalah sama dengan calon-calon bernombor 61 ke 68,” kata beliau, sambil menambah bahawa kesilapan tersebut tidak disedari oleh pihaknya sehinggalah hari berikutnya dan lantas dilaporkan kepada Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.
DAP memandang serius kesilapan kecil ini dan telah mengarahkan supaya audit dalaman yang dipimpin oleh Dr. Ong Kian Ming, dilaksanakan segera bagi menyiasat kesilapan tersebut. Kian Ming adalah ahli baru DAP yang bertindak sebagai pemerhati sewaktu kongres parti berlangsung; serta tidak mengundi mahupun mempunyai sebarang peranan dalam pengiraan undi.
Bagi memastikan ketelusan, langkah berjaga-jaga diambil dengan melantik juruaudit luar, TCMK Associated Chartered Accountants untuk memeriksa keputusan pilihanraya parti tersebut; dan keduanya mendapati keputusan yang serupa.
“Kedua-dua audit mendapati bahawa calon-calon bernombor 61 ke 68 telah mendapat keputusan yang salah, dengan angka-angka yang sama dengan calon-calon bernombor 31 ke 38,” tambah beliau lagi yang kemudiannya mendedahkan bilangan undi tepat yang diterima oleh calon-calon terlibat.
Hasil daripada keputusan yang telah dibetulkan ini, calon nombor 63, Wu Him Ven (Vincent) sepatutnya hanya mendapat 669 undi dan bukan 1202 undi; yang kini meletakkannya di tangga ke 26.
Hahaha...parti punya election pun tak boleh kira, dia mahu ajar SPR macamana mahu kira undi...

Pelik kan..punyala ramai pemerhati dan wakil calon menyaksikan pengiraan undi..bagaimana boleh salah kira...mustahil pemerhati dan wakil calon boleh terlepas pandang jumlah undian yang diterima oleh calon mereka kerana selalunya wakil calon akan mencatatkan jumlah undi yang diterima oleh calon mereka secara manual mengikut peti undi...dan kemudiannya mereka akan menjumlahkan undi tersebut...

Bak kata DrMiM...
Yang sadisnya ialah laporan di bawah juga mendakwa telah 'memberi tahu Lim Guan Eng pada hari berikutnya' tetapi proses pemimpin CEC DAP atas perlantikan masih diteruskan tanpa ada tanda 'kesilapan teknikal'! 
Sungguh memalukan!
Yang menambah malu parti DAP ialah mereka itu yang sering mengkritik kononnya sistem pilihanraya negara tidak telus dan berat sebelah. Padahal, parti mereka kantoi pemilihan dalam parti sendiri!
Bodoh punya DAP...


HOT : MALUNYA GUAN ENG BILA KENA AYAT POWER " BODOH PUNYA DAP".... HOT : MALUNYA GUAN ENG BILA KENA AYAT POWER " BODOH PUNYA DAP".... Reviewed by Empayar Pemuda on 8:03 AM Rating: 5

5 comments:

 1. Yela, ada hati nak komplen SPR, DAP sendiri tak betul. Stupid DAP. Nampak sangat serangan yang mereka selalu halakan terhadap SPR merupakan fitnah.

  ReplyDelete
 2. kah kah kah memang bodoh pun cina sial tu

  ReplyDelete
 3. Bodoh punya Dap!!!...

  zoRRo...

  ReplyDelete
 4. Hahaha macam budak2 punya keja...sebab mahu ambil hati orang Melayu punya pasal..takut pengundi Melayu tak mau sokong...sanggup menunjuk kebodohan..hahaha..Ini serupa seperti meludah ke langit..hahaha...

  ReplyDelete
 5. bukan bodoh buat2 bodoh bodoh kena kat dia pas pun tumpang bodoh juga berkawan dgn orng bodoh hahahahahah

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.