Sunday, January 27, 2013




Kerana terlalu kemaruk mahu jadi YB PAS Abby Abadi sanggup menderhaka dan mengaibkan Ibu bapanya di pentas ceramah? Subhanallah!!!

Siapa Abby Abadi yang diagung-agungkan oleh puak PAS ni? Ustazah kelulusan mana? Kalau setakat Ustazah segera dari kilang PAS baik Abby diam dari terus membuat dosa... Ilmu pengatahuan agama taklah tinggi sangat...ikut sesuka hati je nak burukkan orang lain...

Dalam video ni Abby turut mempersoalkan berdosa atau tidak jika hafal lagu UMNO.... Sejak menjadi Ahli PAS seumur hidup ni.. Abby Abadi dilihat jauh tersasar dalam mencari redha Allah... Sama-sama lah kita doakan agar Abby Abadi bertaubat dan kembali kepangkal jalan.... - Politik Harian

6 comments:

Anonymous said...

makin betambah meluat aku kt ostadzah benkak nih

Anonymous said...

sayang sekali..kalau dlm era 80an..tidak mungkin ada perbualan diatas pentas antara lelaki dan wanita diatas pentas sebegini.. kalau ada maka akan dihentam dgn teruk sekali..tetapi sekarang.. nmpknya mereka sendiri melakukannya...

Tok Merah said...

Cukup mendukacitakan, ibubapa sendiri sanggup diperkatakan di atas pentas. Seolah diri tu dah sah masuk syurga. Bertaubatlah Abby, sebelum segalanya menjadi terlalu lewat. Masuk Pas bukan masuk Islam. Pas bukan Islam. Pas sebuah entiti yang mempergunakan Islam untuk mencari sokongan. Kalau ia tak mempergunakan Islam, dah lama lenyap Pas dari peta politik tanah air.

ishak99 said...

Ustazah celop yang nak masuk syurga dengan tiket pass atas janji Nik Ajis, sanggup mengaibkan ayah & ibu di khalayak ramai. Langsung x ade perasaan malu. Apa agaknya perasaan ayah ibu bila dengar anak sedemikian.

Anonymous said...

Betul kata Anon 9.20 AM, sepanjang persahabatan saya dengan Muslimat PAS masa tinggal di K'tan dulu (tahun 90'an - 2000), muslimat PAS tidak akan berkelakuan begitu. Wanita tidak akan dan tidak mahu ditonjolkan dipentas yang hadirin di hadapannya majoritinya orang lelaki, apa lagi untuk dilantik jadi juru acara forum yg panelisnya org lelaki .. ooh.. itu jauh sekali.
Segalanya dah BOLEH sekarang... hmmm...

Gombug said...


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.