HAHAHA...HARAKAH & NIZAR KANTOI LAGI MENIPU...


Hahahaha...Harakah dan Nizar kantoi lagi menipu dan menyebarkan berita palsu untuk memburukkan Kerajaan Malaysia...Sebelum ini, dalam artikel Harakah yang bertajuk " Buruh paksa: RM207 bilion wang pampasan lesap?" menuntut Kerajaan BN supaya menjelaskan di manakah wang bernilai RM207 bilion yang telah diberikan oleh kerajaan Jepun sebagai pampasan kepada 30,000 pekerja buruh paksa pembinaan landasan keretapi dari tahun 1942 hingga 1946.

Ini kerana, walaupun telah diterima kira-kira 10 tahun lalu namun sehingga kini ia tidak diserahkan kepada mangsa atau waris mereka.

Dan laporan yang dibuat oleh Harakah dan Malaysiakini sangat bercanggah setelah Nizar bertemu dengan wakil Kedutaan Jepun di Kuala Lumpur dimana Harakah melaporkan..
Kedutaan Jepun di Malaysia mengesahkan kerajaan negara itu telah menyerahkan sejumlah wang pampasan kepada kerajaan Malaysia untuk diserahkan kepada buruh paksa pembinaan landasan keretapi Thailand Myanmar.
Setiausaha Kedua Kedutaan Jepun ke Malaysia, Takaharu Suegami, ketika mengesahkan penyerahan wang itu berkata,"Berdasarkan maklumat yang dikaji, kami dapati wang tersebut diserahkan sekitar tahun 1990an. 
Manakala laporan yang dibuat oleh Malaysiakini pula menyatakaan Kedutaan Jepun tidak pernah mengesahkan pemberian pampasan tersebut... (KLIK SINI)...
Bukankah itu sudah kantoi menipu sehinggakan Harakah terpaksa mengeluarkan artikel baru untuk memperjelaskan keadaan sebenar..bagi EP penjelasan yang berbelit-belit....

Kalau tak percaya baca artikel ni..."Wang pampasan: Penjelasan Harakahdaily"HAHAHA...HARAKAH & NIZAR KANTOI LAGI MENIPU... HAHAHA...HARAKAH & NIZAR KANTOI LAGI MENIPU... Reviewed by Empayar Pemuda on 9:21 AM Rating: 5

3 comments:

  1. nizar dengan rafizi tengah lawan untuk jadi raja fitnah kat kem pkr

    ReplyDelete
  2. Tunggu masa mereka pula ditelangangkan.Allah maha adil dan maha mengetahui.Nantikan balasan dgn fitnah yg ditabur.

    ReplyDelete
  3. http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.com/2013/01/bukti-wang-pampasan-buruh-paksa-jepun.html .klau pemakan duit hram, busuk dia smpai ke usus, pencacai umno xtakut ke msuk neraka.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.