HOT : YANG MANA LEBIH SESUAI...SEKADAR MEMENUHI KUOTA ATAU PENCACAI...??Pemimpin Melayu dalam DAP disifat hanya mampu menjadi 'penonton' belakang tabir dan tidak akan mampu memperjuangkan kelangsungan bangsa Melayu dalam parti itu.
Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Pulau Betong Muhamad Farid Saad berkata ini kerana pengaruh pemimpin yang dilantik di atas kertas tidak setanding dengan pemimpin yang dipilih berdasarkan undi majoriti.
"Pemimpin Melayu dalam DAP tidak akan beri kesan apa-apa dalam pentadbiran kerana bilangan mereka terlalu kecil dan tidak dapat sokongan penuh oleh ahli sendiri," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Briged Sukarelawan Kolej Komuniti (BRiSK) Pulau Pinang di sini, Khamis.
Muhamad Farid berpendapat pelantikan dua wakil Melayu oleh Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) iaitu Senator Ariffin S.M Omar dan Setiausaha Politik Lim Guan Eng, Zairil Khir Johari sekadar memenuhi kuota bagi menujukkan DAP sebagai parti berbilang kaum.
Beliau menyarankan pemimpin Melayu berkenaan menilai sedalam-dalamnya perkara ini kerana majoriti anggota peringkat akar umbi yang tidak memilih pemimpin Melayu jelas menunjukkan mereka tidak menginginkan kaum lain menerajui parti itu.
Pada pemilihan CEC baru-baru ini, kesemua lapan calon Melayu termasuk pejuang DAP Melayu Ahmad Ton kalah teruk dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng kemudiannya mengumumkan pelantikan Ariffin dan Zairil dalam CEC.
Penubuhan BRiSK bertujuan mendidik pelajar supaya prihatin dengan isu masyarakat dan menyemai sikap bekerja secara sukarela dalam diri golongan itu.
Majlis berkenaan dihadiri seramai 100 pelajar dari enam kolej komuniti sekitar Pulau Pinang. - BERNAMA
**EP rasa pencacai lebih sesuai kot...
HOT : YANG MANA LEBIH SESUAI...SEKADAR MEMENUHI KUOTA ATAU PENCACAI...?? HOT : YANG MANA LEBIH SESUAI...SEKADAR MEMENUHI KUOTA ATAU PENCACAI...?? Reviewed by Empayar Pemuda on 8:01 AM Rating: 5

1 comment:

  1. Dah namapun barua DAP, apa jua tindakan mestilah memuaskan hati DAP walaupun terpaksa mengorbankan bangsa sendiri. Tempat bagi barua di akhirat kelak adalah di kawah neraka jahanam.

    Jilat jangan tak jilat!

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.