Wednesday, December 12, 2012


EP amat tertarik dengan kenyataan yang di tweet oleh Ustaz Asri ini..."Antara tahun 2010-2012 dikatakan 5% orang muslim telah keluar dari Penang. Ada orang politik boleh ulas?"


Seperti yang kita tahu, sejak DAP mengambil alih pentadbiran negeri Pulau Pinang, harga rumah di Pulau Pinang melambung-lambung naik tanpa dikawal...Kerajaan negeri pimpinan DAP dilihat seolah-olah hanya menghalalkan pembinaan bunglow- bunglow dan kondominium mewah sahaja dibawah pemerintahan mereka.. 

Kalau dilihat secara halus, ini merupakan taktik yang paling baik untuk menjadikan Pulau Pinang seperti Singapura dan yang paling penting dapat "halau" orang Melayu/Islam untuk berpindah keluar dari Pulau secara sistematik..

Tanah-tanah  kerajaan negeri yang sepatutnya dibina rumah mampu milik dijual kepada syarikat-syarikat swasta supaya Pulau Pinang boleh menjadi sebuah negeri yang pesat membangun dan cuma golongan elit sahaja yang mampu untuk terus tinggal di Pulau Pinang...

Jika mengikut kenyataan yang dibuat oleh Ustaz Asri melalui akaun Twitternya, terbukti segala rancangan yang dirancang DAP telah berjaya..dalam masa 2 tahun sahaja seramai lebih kurang 5 % orang muslim telah lari meninggalkan Pulau Pinang untuk berhijrah ke negeri lain...

EP ternanti-nanti juga apa kata Mansor dan Malik dan Saleh Man mengena persoalan yang dilontarkan oleh Ustaz Asri?? Sebagai wakil orang Islam/Melayu dalam kerajaan DAP, mempukah mereka menjawab persoalan yang dilontarkan oleh Ustaz Asri ini atau mereka terus menyalahkan kerajaan yang lepas untuk melepaskan diri??

** gendang gendut tali kecapi, kalau dah poket tebal, kenyang perut mesti la suka hati...

Cuba tengok video dibawah ini..Kajian mereka sendiri sahkan rakyat negeri ini terpaksa berpindah menjelang 2014 !!

8 comments:

Anonymous said...

masa zaman BN lebih ramai org muslim lari keluar dr penang.

Anonymous said...

kenapa br skg nak pertikaikan penghijrahan orang muslim keluar dr penang

Anonymous said...

kesian sibongok umno mengeluarkan isu ini yang terjadi sejak penguasaan BN di PPInang lagi,,baru sedar ka?

Anonymous said...

Non 12.17,12.18,12.28 ni bengap

Anonymous said...

HIJRAH KAN SATU PERKARA YG BAIK DLM ISLAM- DARI RUMAH KECIL KE RUMAH YG LEBIH BESAR, DARI RUMAH PANGSA KE RUMAH TERES..JADI APA MASALAHNYA??

Dex Banner said...

The role of leader behavior of the device group is a leader ... we have mentioned as factors personal (Rakhmat 1998: 55). DB Mall

Anonymous said...

Anon 12:17PM

Ramai.. Pasai Nenek hg pi juai tanah kat Chauvanis DAP..

zoRRo...

Yunas Kron Daen Rahimi said...

sekarang saudara jangan pertikailah apa umno telah buat kerana mereka masih dpt menjaga kepentingan orang melayu duduk selesa di pulau pinang terutama gulungan rendah dan miskin,..........., sekarang kita pertikai rancangan halus kerajaan dap pulau pinang hendak menghalau melayu dari pulau secara halus dan tersusun yg saudara tidak mau sedar......tidak terfikirkah saudara bahawa satu masa nanti pulau pinang akan jugak menjadi seperti singapura, yang mana melayu menjadi kaum minoriti , kuasa - kuasa - kuasa mereka pegang, ketika itu nak cakap apa., maaf ini bukan ckp perkauman, kami orang kampung yang telah sedar dari dulu lagi............., orang melayu pp yang tidak mahu sedar........

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.