#kekalnajib

Monday, December 24, 2012

HOT : PRINSIP DALAM DAP BOLEH BERUBAH MENGIKUT KEADAAN??

Amboi..garangnya pengerusi DAP yang baru dilantik semula ni...mengaum tunjuk belang nampak..Apa yang EP pelik..Kenapa "mulai sekarang" baru parti nak ambil tindakan...

Kenapa tidak ambil je tindakan ke atas Datuk Negh dan Datuk Teng yang telah melanggar prinsip parti yang telah dipersetujui oleh ahli-ahli parti sejak pertengahan 1990an..

Adakah prinsip dalam DAP boleh berubah-ubah mengikut keadaan dan kroni??...


Pengerusi DAP Karpal Singh menegur dua pemimpin parti, Datuk Ngeh Koo Ham dan Datuk Teng Chang Khim kerana menerima anugerah Datuk daripada pemerintah negeri, bertentangan dengan prinsip parti yang sudah lama dipegang.
Beliau berkata mengikut prinsip yang dipersetujui oleh ahli-ahli parti sejak pertengahan 1990-an, ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dan ahli Parlimen DAP tidak akan menerima anugerah Datuk semasa dalam tempoh jawatan mereka.
"Mulai sekarang, parti akan mengambil tindakan terhadap ahli-ahli yang tidak mengikut peraturan ini," katanya, sambil menambah bentuk hukuman akan diputuskan oleh lembaga disiplin parti itu selepas pendengaran.
Ngeh, yang juga pengerusi DAP Perak, telah dianugerahkan gelaran pada tahun 2008 manakala Teng yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor menerima gelaran Datuk pada tahun 2010.

No comments:

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.


Popular