HOT : NIK AZIZ TERASA DENGAN KATA-KATA PEDAS MUHYIDDIN....??Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai bermulut celupar dan suka membuat fatwa sendiri apabila mengatakan orang Melayu yang menyokong Umno sebagai mungkar.
   
Muhyiddin berkata, kenyataan itu adalah rentetan fatwa songsang pemimpin Pas itu setiap kali menjelang pilihan raya.
   
"Itu satu lagi bukti Nik Aziz mengeluarkan faktwa yang tidak mengikut hukum bila dia sebut kumpulan orang yang mungkar ni kafir, orang Umno ni Firaun dan macam-macam lagi zalim dan sebagainya," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan khas bersama pegawai, pengurusan dan profesional negeri Terengganu di sini, hari ini.
   
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Nik Aziz dua hari lepas yang menegaskan bahawa beliau tidak akan bersara daripada politik selagi ada orang Melayu yang menyokong parti Umno yang beliau anggap mungkar.
   
Muhyiddin berkata kenyataan sedemikian yang dikeluarkan pemimpin Pas itu bertujuan mempengaruhi pengundi supaya tidak menyokong calon Umno dan BN pada pilihan raya umum nanti.

"Saya bimbang pasal (perkara ini) bukan baru, Nik Aziz selalu dia celupar, lepas cakap yang tidak ada bersandarkan hukum, dia buat fatwa sendiri, banyak tokoh-tokoh ulamak mempertikaikannya," katanya.
   
Muhyiddin berkata apa yang dilakukan Nik Aziz hanya bertujuan memecahbelahkan umat Islam; "Inilah antara sebab masalah perpecahan di kalangan umat Islam kerana oleh fatwa-fatwa songsang oleh pemimpin Pas," katanya.
   
Mengenai hukum hudud, Muhyiddin berkata kerajaan BN tidak pernah menolak hukum Islam.
   
"Sebagai orang Islam, kita tidak menolak hukum Islam, namun ada beberapa fasa yang boleh dipertimbangkan, pendirian Umno, mereka nak buat hudud PAS dan bukannya hudud Islam, kalau buat tak betul susah kerana ia membabitkan isu melibatkan orang bukan Islam, banyak benda 
HOT : NIK AZIZ TERASA DENGAN KATA-KATA PEDAS MUHYIDDIN....?? HOT : NIK AZIZ TERASA DENGAN KATA-KATA PEDAS MUHYIDDIN....?? Reviewed by Empayar Pemuda on 8:29 AM Rating: 5

3 comments:

  1. nak terase ke org tue nyanyuk tu?kali ni nak betanding lagi....hmmmm susah kalo manusia ni x sedar diri...dulu suruh mahathir letak jawatan, sekarang die plak yang tehegeh2 nak jawatan....ape ni ulamak?org kelantan, cube cite jap....

    ReplyDelete
  2. Bukan nyanyuk aje...lidah pun berbelit2 mcm ularrrr....ssss..ss

    ReplyDelete
  3. Bukan nyanyuk aje...lidah pun berbelit2 mcm ularrrr....ssss..ss

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.