HOT : IBRAHIM ALI SERTAI UMNO...??Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali berkata, beliau tidak akan memohon masuk Umno, sebaliknya sedia kembali ke pangkuan parti itu jika dipelawa.

Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas ini berkata, bagi beliau untuk menawarkan diri masuk Umno mungkin tidak akan berlaku kerana beliau pernah dipecat, melainkan menerima tawaran menyertai semula parti komponen Barisan Nasional (BN) itu.

"Saya pernah menjadi ketua bahagian selama 11 tahun dan anggota Majlis Teringgi Umno selama enam tahun, saya akui jiwa dan hati masih pada Umno tetapi nisbah nak masuk balik itu bergantung kepada pucuk pimpinan tertinggi.

"Saya tidak akan mohon kerana pernah dipecat, tetapi jika ditawarkan oleh Umno, saya akan menerimanya secara terbuka. Saya tak mahu dikatakan hidung tak mancung pipi tersorong-sorong," katanya ketika diminta mengulas tindakan Ahli Parlimen Bebas Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Hashim yang menyertai semula Umno bersama 347 yang lain semalam.

Walaupun Ibrahim seorang Ahli Parlimen Bebas, tetapi beliau dilihat sebagai wakil rakyat mesra BN.

Pada Pilihan Raya Umum 2008, beliau bertanding di Pasir Mas atas tiket Pas, tetapi mengisytiharkan dirinya wakil rakyat Bebas.

Dalam pada itu, Naib Presiden Perkasa, Datuk Zulkifli Noordin pula berkata, langkah Zahrain itu adalah keputusan beliau sendiri.

"Itu adalah keputusan beliau sendiri dan bukannya keputusan Konsensus Bebas.

"Bagi saya, jika hendak membantu Umno, tidak semestinya kita perlu ada dalam Umno, di luar pun boleh," katanya.

Kedua-dua, bekas wakil rakyat PKR dan keluar parti pada awal 2010, merupakan anggota Konsensus Bebas.

Beliau menambah, selalunya bantuan dari luar mempunyai peranan yang cukup besar diibaratkan seperti "penyerang import."
HOT : IBRAHIM ALI SERTAI UMNO...?? HOT : IBRAHIM ALI SERTAI UMNO...?? Reviewed by Empayar Pemuda on 7:18 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Ibrahim Ali masuk UMNO??? Nothing special! Hanya salah seorang racist bangsa seperti yang melambak-lambak ada di pasaran. Topik dan isu dari dulu sama, dah basi. Bezanya retorik aje lebih. Ada tak dia bela 'rumpun melayu'?? Advance lah sikit! Ni dah zaman moden oi!!

    ReplyDelete
  2. kepimpinan umno dah cukup kuat dah tak payah le nak jilat ludah semula mcm si zharin tu.klau betul2 nak sokong umno sokong dari luar pun ok panggil ahli X umno habis cerita ini ada agenda lain nak sokng umno keluar pkr isi borang masuk umno cis zaharin pandai sungguh anda bermain jarum tapi ingat takkemana perginya jarum simpulan benang ada di tangn kami zahrin

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.