Tuesday, December 18, 2012


Amboi..baru saja dilantik...dah mula tunjuk belang dan kurang ajar...menuduh rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan awam...Kalau nak ampu pemimpin DAP pun agak-agak la sikit...jangan sampai memperbodohkan diri menghina bangsa sendiri...

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan dakwaan naib pengerusi baharu DAP Senator Dr Ariffin S M Omar bahawa rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan awam merupakan satu perbuatan bodoh dan sangat tidak bertanggungjawab.
Beliau berkata kenyataan itu jelas membuktikan parti pembangkang itu selama ini sememangnya bersifat cauvinis dan perkauman.
"Apabila kita kata perkauman, DAP tak mengaku tetapi kenyataan dia menuduh orang Melayu sebagai paling korup menunjukkan ternyata benar mereka bersikap demikian.
"Kesatuan perkhidmatan (awam) kerajaan tentu rasa kecewa dengan kenyataan ini. Tetapi sudah memang perangai (DAP) begitu, kalau parti itu cauvinis, datang dari mulut siapa pun di kalangan pemimpin mereka menjelmakan hakikat sebenar," katanya.
Muhyiddin juga berkata beliau tidak terkejut dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Ariffin itu walaupun beliau seorang Melayu.
DAP katanya, sememangnya bukan untuk orang Melayu kerana hakikat sebenar terserlah melalui proses pemilihan parti itu baru-baru ini sehinggakan veteran dan anggota Jawatankuasa Pendidikan Politik Kebangsaan DAP Lim Kit Siang sendiri mengakui kegagalan tersebut.
"Mungkin Kit Siang rasa agak apologetik (mengenai kedudukan Melayu dalam DAP) tetapi sebenarnya mengakui parti itu tidak mengira kepentingan politik, bersikap perkauman dan tidak sesuai untuk orang Melayu memperjuang nasib bangsa mereka," katanya.
Sehubungan itu, Timbalan Perdana Menteri meminta orang Melayu dalam parti itu supaya membuka mata dan sedar tentang hakikat penyertaan mereka dalam DAP adalah sia-sia. - BERNAMA

5 comments:

Anonymous said...

dari zaman dulu kaum peniaga dari kaum mana? mereka mngajar pekerja melayu ni rasuah kot? tidak ada penerima kalau tidak ada pemberi

Anonymous said...

Barua Dapigs.
Manusia laknat keturunan babi dapigs.

Anonymous said...

Bila berTuhankan duit,Bontot cina sngup dijilat..

Anonymous said...

inilah manusia hipokrit yang bakal dikencingkan DAP

Anonymous said...

Jangan la ada ramai CEO Melayu sebegini, memandang rendah bangsa sendiri, tak sedar air asia dapat byk kemudahan dan keistimewaan dari pemerintah, jadilah macam Syed Mokhtar Al-Bukhary, sentiasa ingat bangsanya sendiri.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.