Thursday, November 8, 2012

Hebat keluarga ni...lepas aksi kejut mengejut nak saman menyaman...kini babak sedih sudah bermula...jangan main main...siap dengan aksi usap mengusap tu...tapi yang bestnya bukan pada Norul Izzah..tapi pada gambarnya dalam surat khabar...menarik kan...

Lepas ni EP sekali lagi kena minta tolong rakan rakan tolong la kesian pada Kak Jijah ni...hidupnya benar benar tertekan tau..lakinya bukan saja kantoi dengan sodok depan belakang..lepas tu nak kena jawab pula mana hilangnya jam omega...sekarang anaknya pula jadi mangsa fitnah orang orang yang jahil agama..



PETALING JAYA – “Kasihan Izzah. Sabarlah ye nak...” Dia mengusap-usap gambar Nurul Izzah yang tersiar di muka hadapan Sinar Harian.

Walau tersenyum nipis, tetap ada raut sayu hiba hati ibu. Itulah aksi spontan Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail apabila menatap wajah anaknya, Nurul Izzah Anwar di muka depan akhbar Sinar Harian semalam.

"Saya memang sedih apabila kontroversi ini timbul. Naluri keibuan saya terasa dijerut. "Anak saya dituduh menggalakkan murtad! Satu tuduhan berat!"Itu yang diluahkan Dr Wan Azizah apabila ditanya tentang kontroversi yang mendakwa anaknya itu menggalakkan kebebasan memilih agama pada forum Islamic State: Which Version Whose Responsibility? baru-baru ini.

Katanya, walaupun beliau dan keluarga sudah lali dengan serangan politik dan peribadi sejak suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim dipecat dari Kabinet 14 tahun lalu, namun serangan yang mengaitkan sentimen agama amat keterlaluan.

“Dulu suami saya dikaitkan dengan kes sodomi, tetapi tidak berjaya, timbul pula sodomi II juga tidak berjaya. Lepas itu dikaitkan pula dengan Kristian dan pluralisme.

Sekarang tiba giliran anak saya pula.“Kepada anak-anak saya pesan, hadapilah segala ujian yang mendatang dengan tabah untuk dapatkan keredaan ALLAH."Jangan putus memohon dan berdoa kepada-NYA moga perjuangan kita diterima.

”Katanya lagi, beliau dan suami sering menasihatkan anak-anak agar jangan berputus asa dan sentiasa meminta petunjuk ALLAH jika berhadapan dengan situasi sukar.

7 comments:

Anonymous said...

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata mak tolong pujuk.... bongoknya ahli politik mentah tu...

Anak Lenggong said...

Kalau tak benar orang tak mengata la..laki dia terlepas kes liwat bukan disebabkan liwat tak berlaku (hakim mendakwa liwat memang berlaku) tetapi dilepaskan disebabkan kes teknikal..tu je..kak ijah..mana jam omega tu..kak jijah pun selalu kena liwat dik nuar kee

Anonymous said...

Sungguh hebat PERIMADONA bernama WAN Azizah . Aku dah meluat dengan tingkah laku 4 beranak ni sejak dari kes mata lebam , kes jam OMEGA [ Bukan telur OMEGA ] kalau anda mempunyai naluri seorang Ibu nasihatkan lah anak anda tu wan azizah. Apakah anda mahu berlaku di satu masa kelak , cucu anda [ anak si izzah ni ] datang pada anda , nenek saya telah jatuh cinta dengan seorang sami buda di sebuah kuil di Petaling jaya dan saya bercadang untuk tukar ugama buddha , mama telah merestui nya dan sekarang ni saya mahhu nenek dan atuk merestui nya pulak . Renung renungkan lah

Anonymous said...

"I'm disappointed with Nurul"- Siti Kassim...

ZoRRo...

Anonymous said...


so what else to say in your haste speech...words of the tongue... so now watch the lips...

Anonymous said...

well!! Even paklah said before that malay muslim can convert if they want to.I don't know why umno don't make a fuss about that..are they really defender of islam...pls lah...

Anonymous said...

cedet tak dw sapa nak tegur ke

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.