HOT : ABBY SEDIH..KENAPA USTAZ ASRI BELA NURUL IZZAH..TAPI HENTAM DIA???



Amboi...Ustaz Asri ni pun..Kalau Nurul Izzah bukan main lagi dia pertahankan walaupun Nurul Izzah cakap bab akidah sekerat-sekerat yang boleh membuatkan orang ramai keliru...tapi kalau Ostazah Abby yang bercakap...dia hentam terus...Apasal ek??

Kalau ustaz Asri sendiri boleh kata "kenyataan seumpama itu mungkin boleh memberi pelbagai reaksi"..Jadi tak salahlah jika rakyat katakan Nurul Izzah sokong murtad...sebabnya Nurul Izzah tak telefon pada rakyat seperti dia telefon ustaz Asri untuk terangkan keadaan sebenar...atau sebenarnya Nurul Izzah telefon ustaz untuk minta tolong cover line... buat damage control...

Jadi buat apa Nurul Izzah nak tunjuk egonya nak saman sana-sini kononnya orang lain putar belit kenyataannya sedangkan kenyataan yang dikeluarkannya itu mengundang kekeliruan...tambah-tambah lagi bab akidah...mana boleh buat main-main...Ustaz sendiri cakap, kalau nak berbica bab agama mesti jelas...kalau tidak jangan sentuh bab agama kerana ianya boleh mengundang kekeliruan..

Bagi EP..apa yang Nurul Izzah buat semasa menyampaikan hujahnya di dalam gereja ketika itu ialah "win-win situation"...cuba untuk memenangkan kedua-dua belah pihak...ayat keliru sikit tak pe...asalkan dapat undi... Betul tak ustaz??

Kenyataan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar yang didakwa meremehkan soal akidah dalam Islam dianggap bersifat umum.
Bekas Mufti Perlis, Profesor Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, berdasarkan pemerhatian beliau menerusi rakaman video, kenyataan Nurul Izzah mengatakan tidak boleh memaksa mana-mana pihak dalam beragama.
Menurutnya, kenyataan seumpama itu mungkin boleh memberi pelbagai reaksi. "Beliau mengulas soalan mengenai kebebasan beragama. Di situ, mungkin berlaku salah tafsiran kerana ia tidak diterangkan dengan mendalam.
"Kerana itu, beliau telah menghubungi saya untuk menjelaskan maksud kenyataan tersebut. Selepas menonton video tersebut, boleh dirungkaikan kepada dua perkara iaitu pertama dari segi beragama dan kedua penghayatan agama Islam di mana tidak ada paksaan," katanya kepada Sinar Harian.
HOT : ABBY SEDIH..KENAPA USTAZ ASRI BELA NURUL IZZAH..TAPI HENTAM DIA??? HOT : ABBY SEDIH..KENAPA USTAZ ASRI BELA NURUL IZZAH..TAPI HENTAM DIA??? Reviewed by Empayar Pemuda on 8:06 AM Rating: 5

2 comments:

  1. pasal abby tak ada kehebatan yg luar biasa mcm Nurul, Nurul ada semangat anugerah tuhan manakala abby habuk pun tarak...kehkehkeh.

    ReplyDelete
  2. kiranya abby ni x sebelahkan izzah la ni..bagus abby..aku sokong kau..aku kenal abby ni,dia sekali kali x akan sokong apa yg izzah ckpkan hari tu!

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.