Thursday, October 25, 2012


Apa sudah jadi sekarang...Dulu Hadi Awang kata PAS Parti Allah kerana bermatlamatkan perjuangan menegakkan negara Islam..Sekarang ni apa sudah jadi?? Adakah sekarang ni PAS masih lagi parti Allah atau bertukar menjadi parti suruhan DAP??


Dulu puak-puak PAS beriya-iya mengkafirkan UMNO kerana tidak mahu menubuhkan negara Islam tapi sekarang PAS boleh pula kata di dalam Islam tidak pernah sebut tentang negara Islam. Apa cerita ni?

Semuanya ini berlaku setelah PAS sanggup berkerjasama dengan SYAITAN a.k.a DAP, PAS tanpa rasa segan silu terus menukar matlamat asal perjuangan mereka iaitu daripada nak menubuhkan negara Islam, menjadi sebuah negara berkebajikan..Nak tahu pasal apa...sebabnya SYAITAN tak leh dengar perkataan Islam tu...nanti terbakar...

Adakah Hadi Awang masih lagi berani nak dakwa PAS parti Allah...? EP rasa lebih baik Hadi Awang buat PC baru untuk betulkan kenyataan yang dibuat pada 13 Julai 1986...

TERENGGANU, 25 Oktober. PAS merupakan Parti Suruhan DAP kerana ia bermatlamatkan perjuangan menegakkan negara sekular dan meletakkan Buku Jingay sebagai perlembagaan negara, kata Presiden PAS Haji Abdul Hadi Awang.
Beliau berkata Buku Jingay ada menyebut bahawa sesebuah parti yang bermatlamat menegakkan kemahuan DAP dan mewujudkan negara sekular boleh ditafsirkan sebagai Parti Suruhan DAP.
** Cabaran berdebat tu masih terbuka tak??
0 comments:

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.