SEBAB PERTAHANKAN HUDUD! USTAZ NASHA DISAMAN KARPAL??


Pengerusi DAP Kebangsaan, Karpal Singh menegaskan bahawa beliau tetap akan meneruskan prosiding fitnah terhadap bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa.

Bagaimanapun beliau belum menetapkan tarikh kes itu akan difailkan.

Menurutnya, disebabkan kekangan masa dan kerja, beliau tidak mempunyai kesempatan untuk meneruskan prosiding menyaman fitnah terhadap Nasharudin.

Katanya, "Ya akan, mana boleh tak mahu, saya belum tetapkannya lagi bila."

"Saya ada banyak masalah dan kerja di mahkamah, ikut undang-undang saya ada masa selama enam tahun untuk membuat perkara itu (saman fitnah)," kata beliau kepada pemberita di bangunan Parlimen hari ini.

Sebelum ini, pada Ogos lalu, Karpal memulakan prosiding fitnah terhadap Nasharudin ekoran kenyataannya berhubung isu hudud dan Islam.

"Kenyataan Nasharudin bahawa saya bukan hanya menentang hudud malah menentang Islam, adalah tidak bertanggungjawab, tidak berasas dan kejam," katanya sebelum ini.

Membalas kenyataan dua bulan itu, Nasharudin dilaporkan akan menunggu tindakan Karpal di mahkamah dan turut mencabarnya untuk terus mengambil tindakan di mahkamah.

Justeru, Karpal yang juga Ahli Parlimen Tasek Gelugor itu berkata prosiding akan diteruskan mengikut keadaan yang sesuai.

"Saya akan teruskan, dalam masa terdekat tetapi ikut keadaanlah.

"Saya bukan melewatkan hal itu, dan mungkin tidak berapa lama lagi," katanya lagi.
* Kesian ustaz Nasha..nak perjuangankan Islam pun kena bersyarat...kena ikut peraturan yang ditetapkan oleh Ustaz Kapal Pusing...kalau lawan..kasi saman court dalam... EP nak tengok juga samaada Anwar ataupun Nik Aziz berani campur tangan tak dalam kes ni...maksud EP..campur tangan untuk bela ustaz Nasha...bukannya bela Kapal Pusing...Setahu EP Anwar dan Nik Aziz takut pada Kapal..
SEBAB PERTAHANKAN HUDUD! USTAZ NASHA DISAMAN KARPAL?? SEBAB PERTAHANKAN HUDUD! USTAZ NASHA DISAMAN KARPAL?? Reviewed by Empayar Pemuda on 8:55 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Nik Aziz adalah lebih keji dari najis.jadi jangan harap dia akan bela Ustd.Nasha.

    ReplyDelete
  2. nak harap kan pok nik tu bela ustaz nasha ari tu kambing tua tu berharap harap nak pecat nasha

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.