Friday, October 26, 2012Hahaha.. Ustazah kesayangan PAS kantoi lagi apabila di tegur Dr Asri pasal kenyataan yang dibuat melalui twitter mengenai ibadah korban...

Inilah masalahnya bila orang yang jahil tentang ilmu agama berlagak pandai nak tafsir hukum hakam Islam dengan hanya mendengar ceramah..

Jom baca apa kata Dr Asri...
“Saya tak follow twitter dia, saya tak tahu. Saya tak tahu apa maksud dia. Perkara lekeh (remeh) sangat. Masalah siapa Abby, pergi ke dia lah (terpulanglah pada dia).. isunya ialah kenyataan dia adalah tak betul”
“(kenyataan Abby) tak benar, kalau kenyataan itu benar, kita telah membatalkan ratusan, ribuan korban orang, (kerana) kita menganggap binatang yang di sembelih besok kebanyakkannya bangkai. Tak sembelih sama dengan bangkai.
“Kenyataan tak betul, akibat (kenyataan tersebut) boleh membatalkan korban jutaan orang islam dalam dunia. Siapa pun yang keluarkan kenyataan itu tak betul”...

2 comments:

Anonymous said...

tak pelik lah siabby janda merapu ni karut dai da gersang

Anonymous said...

Ostazah Abby nih bercakap mulut laju dari Otak.. Xfikir langsung benda yg baik dan yg buruk.. Ajaran Parti PAS la nih..

zoRRo...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.