KARPAL PUSING NAK KETIGA TIGA ANAKNYA BERTANDING PRU??


Wah...hebat kan parti pakatan haram ni...lebih utamakan keluarga daripada rakyat..memang la tak salah nak letak siapa pun pegang jawatan tertinggi dalam parti..tapi kalau sampai satu keluarga nak bagi pegang jawatan tertinggi..dah kira melampau la tu.. Cuba bayangkan keluarga Anwar..dia, Wan Azizah, Nurul Izzah dan yamg terbaru Nurul Nuha....Dinasti Lim pula...Kit Siang, Guan Eng dan Betty Chew....Keluarga Karpal...dia, Gobin, Jagdeep dan yang terbaru anak perempuanya...Keluarga Nik Aziz..fuyoo...kalau boleh lepas cucu dia orang pun akan bertanding.... Teruk sangat ke rakyat Malaysia...ini bukannya pakatqn rakyat...tapi pakatan keluarga dah......
Rakyat tidak perlu bimbang dengan amalan nepotisme yang didakwa wujud dalam Pakatan Rakat (PR), kata Pengerusi DAP Kebangsaan, Karpal Singh.

Katanya, amalan nepotisme yang dikatakan mengutamakan ahli keluarga dalam PR tidak perlu dibimbangikerana setiap anak pemimpin ada hak untuk menceburi bidang politik.

“Setiap anak kepada seseorang pemimpin mempunyai hak untuk bergiat aktif dalam politik. Berdasarkan Artikel 8(1) Perlembagaan Persekutuan, setiap orang adalah sama dari sudut undang-undang.

“Anak Lim Kit Siang, Lim Guan Eng sudah membuktikan kepimpinannya di Pulau Pinang. Jadi saya fikir nepotisme dalam PR tidak perlu dikhuatiri," katanya kepada media semalam.

Beliau mengulas senarai Kabinet bayangan PR yang disiarkan oleh akhbar baru-baru ini.

Berdasarkan senarai itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim dinamakan sebagai Perdana Menteridan turut menyenaraikan isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri manakala meletakkan anaknya, Nurul Izzahsebagai Menteri Wilayah Persekutuan.
KARPAL PUSING NAK KETIGA TIGA ANAKNYA BERTANDING PRU?? KARPAL PUSING NAK KETIGA TIGA ANAKNYA BERTANDING PRU?? Reviewed by Empayar Pemuda on 10:01 PM Rating: 5

No comments:

Popular

Powered by Blogger.