KALAU NIK AZIZ KEKAL, TAKIYUDDIN BERJAYA HUSAM MERANA...


Hebat betul Tok Guru Nik Aziz..walaupun dia tidak mampu nak melakukan kerja berat ekoran masalah kesihatan tetapi PAS Kelantan tetap mahu Nik Aziz menjadi Menteri Besar negeri itu... 

Bagi mereka kehadiran Nik Abdul Aziz sebagai pemimpin nombor satu di Kelantan sudah cukup untuk menepati ciri-ciri kepemimpinan ulama yang diperjuangkan Pas. 

Ni yang EP cemburu ni...senang betul Nik Aziz jadi Menteri Besar Kelantan...dah macam tokong...tak payah buat kerja...cuma tunggu orang mengadap dan keluarkan fatwa..
Nasib baik la Nik Aziz ada Exco yang baik hati dan rajin kerana Nik Aziz hanya perlu mengeluarkan idea tanpa perlu bekerja keras kerana semua kerja yang ada akan dilakukan oleh orang bawahannya..

Tapi dalam keghairahan Takiyuddin membodek Nik Aziz..EP kesian kat Husam Musa...dah lama dia tunggu jawatan tu..tapi tak dapat merasa lagi...Kena tunggu Nik Aziz padam dulu la nampaknya..


Apa cerita konflik diantara Takiyuddin dengan Husam Musa.. EP dengar nama Husam Musa naik untuk menggantikan Nik Aziz sebagai Menteri Besar Kelantan...Mungkin sebab itu Takiyuddin gelabah dan keluar kenyataan nak kekalkan Nik Aziz walaupun tak sihat..

Khabarnya hubungan Husam dan Takiyuddin bagai TOM & JERRY..depan orang bukan main mesra tapi realitinya masing-masing sedang mencari peluang untuk bunuh kerier politik antara mereka..

**EP nak tanya Takiyuddin..apa agaknya idea yang dikeluarkan oleh Nik Aziz selama 22 tahun ni untuk memajukan Kelantan...Yang EP tahu halau rakyatnya untuk mencari rezeki di negeri orang ada la..


KALAU NIK AZIZ KEKAL, TAKIYUDDIN BERJAYA HUSAM MERANA... KALAU NIK AZIZ KEKAL, TAKIYUDDIN BERJAYA HUSAM MERANA... Reviewed by Empayar Pemuda on 9:59 AM Rating: 5

1 comment:

  1. jangan la sebut tokong. tak baik. sebut tukun tak pe. tukun tempat ikan membiak. tp nk membiak camane kalau rakyat ramai yg 'dihalau' ke negeri lain carik makan? alamak!!!!

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.