Monday, October 8, 2012


Bodoh punya ustazah segera...apa ke patut dia kata Nabi pernah tak maafkan musuh sampai ke akhir hayat...Inilah yang akan terjadi bila nak berhijrah ke arah kebaikan..tapi dalam masa yang sama gila nak dapat pujian dan sanjungan... Belajar ilmu agama sekerat-sekerat...lepas tu dah belagak pandai nak mengajar orang...

Kenyataa Abby sebenarnya telah menghina sifat terpuji Rasulullah..Setahu EP Nabi kita mempunyai akhlak yang sangat terpuji dan baginda juga merupakan seorang insan mulia yang sanggup memaafkan kesalahan orang lain...

Anda baca twitter ostazah segera ni dan anda nilai sendiri kebangangan dan kebodohan bekas artis yang menjadi anak emas PAS...EP rasa siapa yang mendengar ceramah ostazah segera ni confirm sesat...




Aisyah pernah menyatakan: 
"Rasulullah SAW tidak pernah memukul sesiapa pun, tidak juga kepada isteri dan pembantu Baginda, kecuali dalam berperang di jalan Allah. Dan dia tidak pernah membalas sedikitpun kepada seseorang yang menyakiti hatinya, kecuali dalam hal larangan Allah." (Hadis riwayat Muslim) 

Anas menceritakan: 
"Ketika saya sedang berjalan bersama Rasulullah SAW dan pada waktu itu Baginda sedang mengenakan selimut tebal dari Najran. Seorang Arab Badwi mengetahui hal itu lalu menariknya dengan kasar sambil berkata: Hai Muhammad, serahkan padaku harta Allah yang kamu miliki. Maka Rasulullah pun tersenyum dan Baginda pun memakbulkan permintaan orang itu." (Hadis riwayat Muttafaq Alaih) 

Hadis diatas sudah cukup untuk membuktikan bahawa Nabi SAW mempunyai sifat pemaaf yang paling tinggi.. Takkan la Nik Aziz tak pernah bagi tahu sifat terpuji Nabi pada ostazah segera ni....Opppsss lupa lak..Nik Aziz kan pendemdam orangnya...

Nampak sangat ostazah segera ni main hentam je ikut dan...Nasihat EP..dalamilah ilmu agama dulu sebelum mengeluarkan sesuatu pandangan atau kenyataan...


7 comments:

aloya said...

Pie belajar agama la Abby, kesilapan kau bertanggapan masuk PAS untuk memperjuangkan agama!

Ko hanya dipergunakan!

Anonymous said...

bodoh mengaku pandai....

Anonymous said...

Tak heran kalau Nick Ajis sendiri pernah menghina Nabi dengan menyamakan Nabi dengan Mamat Kelantan semasa kecil. Turunlah ilmu itu kepada pencacai yang baru 2 hari pakai tudung dah berani 'challenge' bekas Mufti. Ostazah ni ada otak jer tapi tak ada akal.

Anonymous said...

abby baca buku Kamasutra

Anonymous said...

Sepatut ny korng yg patut pergi belajar agama.Baca sirah Rasulullah, sewaktu baginda masuk ke Mekah.Baginda memberi dua perintah kpd tentera Islam.[1]Jgn di usik mereka2 yg berlindung di rumah Abu Sufian.[2]Bunuh mereka2 ini(nama2 di sebut oleh Rasulullah),walaupun mereka bersembunyi di bawah kelambu Kaabah.

Anonymous said...

abby... Kawin dengan aku lebih baik. Mesti tak terkata nanti. Pada kau cakap2 melalut tak de faedah tu. Tapi mesti puak2 tu frust... Hehe

Anonymous said...

abby.. Lu ingat lu sedang berlakon gerak khas ke? Itulah lu jangan rehat benda tu lama2. Tak baik untuk otak .

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.