Tuesday, October 16, 2012


Sebuah video iklan anti-merokok di Thailand menerima banyak pujian setelah dimuat ke laman web Youtube. Dalam video itu diperlihatkan dua budak kecil berpura-pura hendak meminjam pemetik api untuk menyalakan rokok..tetapi ditolak oleh perokok dewasa...


Video berjudul Smoking Kid yang diterbitkan oleh Yayasan Promosi Kesihatan Thailand memperlihatkan beberapa aksi lelaki dan wanita yang sedang asyik merokok didatangi oleh dua budak kecil ang hendak meminjam pemitik api... Apa yang mereka tidak sedar ialah aksi mereka sedang dirakan oleh kamera tersembunyi.

Saksikan apa kesudahan iklan ini..** EP rasa inilah kempen berhenti merokok yang terbaik yang pernah dibuat untuk menyedarkan kita tentang bahayanya merokok..dan EP cadangkan agar Kementerian Kesihatan dapat melaksanakan kempen sebegini di Malaysia...

1 comments:

Anonymous said...

IKLAN YANG TERBAIK!!

KKM KENA MINTAK KEBENARAN UNTUK TRANSLATE DAN HAK PENYIARAN IKLAN INI..KEPADA PARA PEROKOK, KALAU TAK SEDAR2 JUGAK TAK TAHULAH NAK KATA APA..

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.