Saturday, October 27, 2012


Kerajaan Negeri China baru-baru ini rasa kecewa dan marah dengan tindakan penganjur Chengdu International Autoshow 2012 dan pengeluar kereta yang menyertai pameran tersebut kerana menggunakan model yang hampir bogel untuk mempromosi kereta keluaran syarikat mereka..


Antara pengeluar kereta yang diberi amaran keras dan dikenakan tindakan oleh Kerajaan Negeri China ialah Kia, Toyota & Citroen..Ketiga-tiga syarikat kereta ini dikatakan telah menggunakan model yang hampir bogel untuk berdiri disebelah kereta yang dipamerkan supaya dapat menarik perhatian para pengunjung yang datang pameran tersebut..


Menggunakan model yang seksi dalam sesebuah pameran kereta bukanlah satu perkara yang baru di China kerana perkara ini telah terbukti dapat menarik minat para pengunjung untuk datang ke pameran tersebut tetapi apa yang dilakukan oleh ketiga-tiga syarikat ini sudah melampaui batas.

Aksi kurang sopan  oleh model-model yang diupah oleh ketiga-tiga syarikat tersebut membuatkan pengunjung wanita dan kanak-kanak yang hadir ke situ rasa kurang senang dan malu..Oleh sebab itu Kerajaan Negeri China terpaksa bertindak supaya perkara seperti ini tidak berulang di pameran kereta yang akan datang..


Di Pulau Pinang, pameran kereta yang dianjurkan oleh Kerajaan DAP tak kurang hebatnya.. cuba tengok gambar dibawah ini...hebatkan??


KLIK SINI untuk melihat kehebatan Autoshow di Pulau Pinang..

3 comments:

Anonymous said...

di negara ini tak dak lagi benda macam ni.tapi kalau orang tu jadi PM , aku rasa dalam s/market pun ada betina cun bogel buat promosi produk mereka.

Anonymous said...

Tidak mustahil jika cina DaBabi memerintah tanah melayu.

canandanews said...

Same visit here
Actress Samvrutha Sunil In Black Transparent Saree Pictures

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.