Sunday, September 9, 2012


Kali ini mari kita lihat sebuah video yang menggegarkan dunia maya. Sebuah video yang menunjukkan seorang perempuan yang dikatakan hantu dengan jelas, walaupun kebenarannya masih diragukan. Video ini memperlihatkan sekumpulan anak muda Jepun sedang menunggu keretapi di sebuah stesen sambil berbual, namun video tersebut berubah menjadi seram setelah seorang teman merasakan sesuatu yang ganjil. Dia pun menunjukkan tanggannya ke arah seorang perempuan berwajah pucat yang sedang berdiri di platform yang bertentangan.

Video ini dikatakan mendapat liputan meluas hingga disiarkan di televisyen sewaktu tayangan berita perdana. Kontroversi pun tidak dapat dibendung, ada yang mengatakan tidak mungkin ada hantu yang boleh kelihatan dengan jelas seperti itu, namun bagaimana dengan anda? Apakah anda setuju video hantu ini hanya hasil rekaan manusia? 

Anda boleh lihat video tersebut di sini:


- AN

3 comments:

Anonymous said...

hantu ni nanti kena dengan THE SPEED OF BRABUS baru dia kenal erti penyesalan...

pi la main kat jerat cina mampos...

kalau dapat kat org pas yg check in kat dalam gerabak ketapi confirm seumur idup jadi hantu kena pakai pampers...

pejuang hamas...

Anonymous said...

Kalau ada video menunjukkan rel selepas keretapi langgar tu berlalu lagi meyakinkan lah.

Anonymous said...

Walaupun kualiti video ini lebih baik dari video lelaki Y tetapi video ini jelas hanya lakonan/di edit. (jelas waktu figura perempuan itu nak jatuh dan berdiri semula sebelum keretapi lalu)Mungkin klip ini untuk promosi filem yang bakal di tayangkan.

Manakala video lelaki Y menurut pakar ianya tidak di sunting. Cuma masih ramai yang tidak dapat menerima video tersebut sebagai asli kerana pengesahan dari lelaki Y sendiri belum diperolehi dan segala usaha untuk membuat perbandingan saiz perut di antara watak lelaki Y dan lelaki Y yang dipaparkan di video mustahil dapat dilakukan kerana lelaki Y senantisa memastikan butang bajunya kemas dan tidak terbuka jika di tempat awam.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.