Tuesday, September 25, 2012



Memang jujur & ikhlas ayat yang keluar dari kenyataan Twitter Wardina Safiyyah pagi ini berkaitan tayangan semula sitkom Spanar Jaya di NTV7 hari ini.
Sebenarnya Spanar Jaya sudah kembali ke televisyen sejak beberapa minggu lalu dan peminat mula prihatin dengan imej lama Wardina Safiyyah dalam sitkom tersebut.
“Okay. Spanar Jaya is airing again. I don’t have a TV. Yes, that was lama dulu. Hendak dapat dosa tengoklah, kalau ada rasa segan jangan tengok,” tulis beliau hari ini.
Wardina Safiyyah kemudian mengatakan yang beliau kini dan yang dahulu jauh berbeza dan di’sudut hati beliau tahu yang Tuhan sudah pun memaafkan kesilapan beliau dahulu.
Menyatakan yang sebenarnya beliau tidak kisah dengan penyiaran semula Spanar Jaya, Wardina Safiyyah juga berkata beliau tidak mempunyai hak untuk menghalang siaran di TV. - Rotikaya



9 comments:

Anonymous said...

Kasi dedah la cerita wardina dgn pakwe lama yg dok kg baru dulu.. Mesti menarik kan... Mamat pakwe wardina yg pakai subang tu mesti ada cerita menarik kot? Hehehe

Anonymous said...

hoi wardina masa ko berlakon seksi tu ko da beso panjang da akil balig pun da bole fikir mana yg baik mana buruk ugama islam da ajar pun dari kecil ingat senang nak lepas tangan

Kak Long said...

Kenapa lah dicuit hati insan yang dah lama berhijrah?. Na'uzubillah, bawa-bawa lah bertaubat. Percaya lah, setiap manusia memang ada kisah silam yang mungkin pahit atau pun manis, dan Wardina tidak terkecuali. Sudah-sudah lah tu.

Ahmad said...

@Anonymous 1 : Hang ni bangang. Benda yang membuka aib nak bukak? Nanti Allah buka aib ko baru tau.

@Anonymous 2 : Bro, citer Spanar Jaya tu berapa tahun dulu? Rasanya lebih daripada 10 tahun dulu. Sekarang Wardina pun dah berubah, jauh sangat berbeza dengan dulu. Semua org pernah buat kesilapan, tapi kalau die dah bertaubat, apa ko boleh cakap?

Ko pun macam la masa dulu tak pernah buat dosa.

Anonymous said...

memang semua orang pernah buat dosa tp tak payah lah cakap sapa nak dosa tengok tp sapa yang mengundang orang buat dosa walaupun da bertaubat tp dosa pada orang tanggung lah sendiri ya

Maria Yusof said...

Anonymous (SEPTEMBER 25, 2012 4:50 PM) - jaga adab dan pertuturan anda. Daripada apa yg anda tuturkan di sini, yg nampak buruk akhlak itu anda, bukan Wardina.

Anonymous said...

Agama islam yg suci dipenuhi dgn penganut yg mcm taik. Aku rasa berjuta umat islam yg x fhm dgn konsep agama islam. Ingat islam agama yg memberi harapan pada penganutnya untuk kembali ke jln yg benar.

Abu Annisa' Ibnu Nin said...

Wey anonymous!!! Assalam. Hg tak mau pakai nama nk nyorok hg p balik ngaji la jgn nk komen melampau!!! Hg ceroi!!

Anonymous said...

Assallamualaikum teman2 yg Mulia...mohon saya nak SEBARKAN berita gembira ni... teman2 yg dikasihi sekalian, mulai sekarang dapat PANGGILAN PERCUMA jika call sesama sendiri ...SMS PERCUMA dan INTERNET basic selama sebulan jika dah abis kuota. (sesuai utk para pencinta drama,para downloader,kaki movie,Suri Rumah,Kanak2 peminat UPN IPIN,Org tua nak baca paper online,Pelajar Sekolah,Tokei Burger,tokei kedai runcit,Usahawan,peniaga dan semua Lapian Mayarakat) selain itu yang paling BEST sekali..dgn hanya topup RM10 shj kredit airtime menjadi 365 HARI ! ini amat sesuai dgn "Org kita " jadi ...kepada teman2 disini...jika nak tahu lebih lanjut atau nak miliki simkad ini..boleh hubungi terus ke +60189119638 atau layari laman web saya di http://mytron.biz/zuantronexus30us

8 Kelebihan Simkad Tronexus Utama

●Panggilan sesama pengguna simkad Tronexus adalah percuma
●Menggunakan rangkaian dari Digi
●Validity topup sah 1 tahun (365 hari) tanpa expired
●Kredit habis, masih boleh call free sesama Tronexus
●Kuota data internet habis, tetap boleh Whatsapp tanpa masalah (basic internet)
●Komisen tajaan sehingga level 8
●Komisen reload downline sehingga level 8
●Mempunyai khairat kematian sehingga RM3000 untuk pewaris

*INTERNET SERENDAH RM10 SEBULAN

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.