Tuesday, September 4, 2012


INDIVIDU DICARI - PERHIMPUNAN JANJI BERSIH:

PDRM menyeru kepada orang ramai yang mengenali mana-mana individu semasa Perhimpunan Janji Bersih pada malam 30 Ogos 2012, yang gambarnya disiarkan oleh media untuk tampil menyalurkan maklumat kepada mana-mana Pegawai Polis, Balai Polis, Hotline PDRM di talian 03-20319999, Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-21159999 atau berhubung terus dengan ASP Azmi bin Abd Azizi di talian 019-2602344.












**sumbat je puak-puak ni dalam penjara...kerana tak reti nak bersyukur..Setahu EP rakyat Malaysia mempunyai adap dan budi pekerti yang baik..tidak seperti mereka yang kurang ajar dan biadap...

3 comments:

Anonymous said...

PDRM merayu kpd org ramai agar dapat menangkap berok2 janji berseh.Orang ramai merayu kpd KDN dah jemu mendengar ayat AKAN diambil tindakan.sampai bila menteri akan terus berakan.pru ke 13 akan menenentukan menteri akan.Bosan mendengar ayat AKANNNNNNNNNNNNNNNNN.

Anonymous said...

buat apa sumbat dalam penjara. buat rugi beras jek nak tanggung depa. buang negeri lagi bagus. memalukan. perangai cam orang tak bertamadun. beruk pun tau hormat org

victoria said...

The Sedition Act 1948 has not been repealed yet. Under the act any person who commits any action which has seditious tendency (which is:
(a) to bring into hatred or contempt or to excite disaffection against any Ruler or against any Government;
...
(c) to bring into hatred or contempt or to excite disaffection against the administration of justice in Malaysia or in any State;
(d ) to raise discontent or disaffection amongst the subjects be the of the Yang di-Pertuan Agong or of the Ruler of any State or amongst the inhabitants of Malaysia or of any State;
(e) to promote feelings of ill-will and hostility between different races or classes of the population of Malaysia;)
can be arrested and on conviction, be liable for a first offence to a fine not exceeding five thousand dollars or to imprisonment for a term not exceeding three years or to both, and, for a subsequent offence, to imprisonment for a term not exceeding five years; and charged.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.