WOW..HARON DIN SURUH TUN M BERTAUBAT...


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad diharuskan bertaubat kerana mengeluarkan kenyataan yang merosakkan akidah dirinya dan umat yang percaya kepada kata-katanya, menurut Datuk Dr Haron Din. 

Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr Haron Din berkata, tulisan Dr Mahathir dalam blognya berbunyi Better the devil you know than the angel you don’t yang membawa maksud lebih baik syaitan yang anda kenali daripada malaikat yang anda tidak dikenali sebagai falsafah hidup yang salah. 

Menurutnya, tiada istilah atau ayat di dalam al-Quran yang menjelaskan bahawa malaikat lebih buruk dibandingkan dengan syaitan. “Malaikat adalah makhluk yang tidak pernah derhaka kepada ALLAH dan melakukan apa sahaja yang diperintahkan terhadapnya. 

Kenyataan (Dr Mahathir) itu seolah-olah ada malaikat yang lebih teruk daripada syaitan. -via Tun Mahathir Harus Bertaubat, kata Haron Din.

Katanya lagi, kenyataan Dr Mahathir itu ternyata telah memakan diri sendiri kerana umum terutamanya umat Islam, sedia maklum bahawa syaitan itu adalah makhluk ALLAH yang paling kejam dan derhaka. 

Selain itu juga, sebagai bekas pemimpin tertinggi negara dalam tempoh yang lama, adalah tidak wajar Dr Mahathir membuat kenyataan sedemikian rupa dengan melabelkan sesuatu pihak atau pertubuhan dengan nama yang seburuk itu. 

“Ia berlawanan dengan sifat syaitan kerana mereka memang diakui sebagai makhluk yang jahat dan derhaka kepada perintah ALLAH,” kata Haron Din. Pada 22 Ogos lalu, dalam entri blog Dr Mahathir di chedet.cc/blog/ bertajuk ‘Change’ atau ‘berubah’ ada menyebut ‘lebih baik syaitan yang dikenali daripada malaikat yang tidak dikenali’ yang menggesa pembaca supaya tidak menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim (Ketua Pembangkang), yang disifatkannya sama dengan Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama.

Bagaimanapun, pada sambutan rumah terbuka sempena Hari Raya baru-baru ini, Dr Mahathir dilaporkan berkata, syaitan yang dimaksudkannya dalam blog itu merujuk kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) yang telah diperburukkan oleh parti pembangkang

WOW..HARON DIN SURUH TUN M BERTAUBAT... WOW..HARON DIN SURUH TUN M BERTAUBAT... Reviewed by Empayar Pemuda on 4:34 PM Rating: 5

No comments:

Popular

Powered by Blogger.