Friday, July 6, 2012


SHAH ALAM – Hasrat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mahu bersara dari dunia politik sekiranya Pakatan Rakyat (PR) gagal menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dibantah oleh pemimpin tertinggi Pas.
Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, beliau kurang bersetuju dengan hasrat Anwar tersebut yang mahu kembali menjadi pendidik kerana katanya perjuangan di medan politik itu juga adalah mengajar. 
“Bezanya medan politik mengajar rakyat, medan akademik mengajar mahasiswa.


“Justeru, saya kurang bersetuju jika dengan hasrat beliau untuk bersara dan kembali mengajar. Berjuanglah di medan politik dan teruskan perjuangan mengajar rakyat!” katanya dipetik dari laman Facebooknya semalam. -Sinar



** Dulu Nik Aziz kata lagi, jika Mahathir letak jawatan pada hari ini, esok ambo (saya) pula letak jawatan sebagai Menteri Besar Kelantan. Mahathir telah letak jawatan pada tahun 2003. Hingga ke hari ini pun, sudah lebih 9 tahun Mahathir letak jawatan tapi Nik Aziz masih belum letak jawatan lagi walaupun sudah tua dan nyanyuk seperti apa yang dia pernah kata kepada Mahathir dulu.. Sudah2 lah tu Nik Aziz oiii.. Dah 22 tahun memerintah Negeri Kelantan masalah air pun tak dapat diselesaikan.. Rumah kata pi kuboq kata mai.. Bagilah peluang pula pada orang muda memerintah pula... CELAKO! CELAKO! CELAKO! 


3 comments:

Anonymous said...

Anwar nih bijak dari Pok Nik.. kalu dia jadi PM.. cmana nak teroka stor kunyit.. lain la jadi Pengajar.. student fresh.. jambu2 plak.. meleleh Pak Sheik ckp LU..

'Can I Fuck U Today"

zoRRO..

Anonymous said...

Nak mengajar? Hanya mak bapak yang bangang saja hantar anak kat Anuar untuk diajar. Mampus budak2 tu dia ratah.

Anonymous said...

Tak ada ape yg pok nik nak kecewakan, you gave him face dan sanggup gadai perjuangan kerana jajni anuwar. Pok nik lupa ke (atau dah senile) apa kata2 anuwar pada pas semasa dia dalam umno dulu? Pok nik is only an old politician nothing more.......

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.