Monday, July 23, 2012


Jom kita tengok apa reaksi pak guard sebuah pangsapuri di Kelana Jaya melihat aksi samun yang berlaku di depan matanya... Boleh je dia tengok tanpa menghulurkan sebarang bantuan....Mungkin pak guard tu tak berani nak masuk campur selepas kena sound dengan penyamun tu...Agaknya pak guard ni dari syarikat mana ye....boleh juga diberi anugerah kerana mengikut arahan...arahan majikan dia ikut dan arahan penyamun pun dia ikut juga..??So what is the point of having a "security guard" again? Jaga kereta keluar masuk je ke??

5 comments:

Anonymous said...

Mcm mana pak guard nak tolong,nanti kalo jadi apa2 kat peragut tu SUHAKAM fail kan saman kepada pak guard tu jenuh kena naik court.. Hak org melakukan kesalahan lebih mulia dalam undang2 suhakam..pttuihh

Anonymous said...

Agaknye pak guard ni PATI kot... Tu yg tak berani buat apa2, takut dia pulak kene tangkap......

Anonymous said...

Memang betul tindakan pak guard tu.kalau dia belasah peragut terutama kaum yang banyak jadi loyar,mampus le dia kena saman.peragut tak salah dia pula kena masuk lokap

Anonymous said...

penjenayah dah naik lemak..

Anonymous said...

aisyeh, pak guard paling kuat pun cota je. Si peragut sure ada pisau ato parang kontot. sure tak baloi kalau kuntau. Kalau pak guard tu ada kuntau sure menang dia.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.