HOT : "SANGAT CETEK PEMIKIRAN ABBY" - UMIE AIDA


Jika semalam dan berlanjutan hingga ke hari ini, isu Mamat Sepah kelihatan semakin besar, kini timbul pula isu baru di Twitter apabila Umie Aida tidak bersetuju dengan kenyataan Abby Abadi kepada sebuah akhbar online tempatan, The Malaysian Insider.
Dalam kenyataan Abby Abadi kepada akhbar itu, Abby menyatakan bahawa selebriti seperti mereka yang menyertai pembangkang hanya akan mempunyai kerja selepas kerajaan tumbang.
“Apabila seseorang artis itu berhijrah, ruang untuk kita menjadi kreatif menjadi sempit. Untuk yang menari dan berlakon, mereka perlukan karya yang lebih Islamik,” ujar Abby Abadi.
Tambah Abby lagi, “Artis seperti kami hanya akan bekerja dalam industri hiburan kreatif apabila ia’nya selari dengan syariat Islam & semua mesti setia dengan PAS untuk jadikan ianya kenyataan.”
Kenyataannya ini telah menarik perhatian Umie Aida yang tidak bersetuju terhadapnya. Umie Aida di laman Twitter-nya berkata, “Kesian dengan komen dia (Abby Abadi) macam tu, sangat cetek pemikiran dia.”
Umie Aida turut menyuarakan rasa tidak puas hatinya kepada kenyataan yang Abby keluarkan.
Dan Umie Aida turut menggesa bahawa jika mahu Abby Abadi mahu memperjuangkan agama, bukanlah melalui politik.
OHBulan
HOT : "SANGAT CETEK PEMIKIRAN ABBY" - UMIE AIDA HOT : "SANGAT CETEK PEMIKIRAN ABBY" - UMIE AIDA Reviewed by Empayar Pemuda on 8:00 AM Rating: 5

6 comments:

  1. Abby Abadi, saya rasa anda wajar terlebih dahulu memperjuangkan hak anda sebagai muslimah..... Halang semua media daripada menyiarkan iklan, drama, nyanyian anda sebelum ini daripada keudara di radio, televisyen... anda pun tahu bagaimana seksinya anda satu masa dulu, dan betapa seksanya mata kami melihat anda..... Tiada gunanya bertaubat, tetapi gambar-gambar tidak menutup aurat masih tersebar di media.... Bukan seorg dua yg melihat aurat anda, mungkin 1 Malaysia, mungkin 1 dunia... dan selagi manusia memandang aurat anda, selagi itulah anda berdosa.... jadi, buatlah sesuatu Abby Abadi. Jangan cakap tak serupa bikin.....

    ReplyDelete
  2. Kalau nak Islamik sangat pencen jadi artis, berhijrah cari rezki lain. Berlakun pun bukannya bagus sangat

    ReplyDelete
  3. umie,kepala otak si abby tu memang betul2 cetek dan senget itu sbb dia selalu meroyan. nak ajar orang konon!!bagus klu skrg ni dia berhijrah ke kelantan dpt kerja dgn poknik atau mat sabu. mak janda meroyan mcm dia sebelum dpt kerja dikerjakan dulu.....baru tau!!!!. gambar2 yg terdedeh sana sini tu.... muka yg mcm nak aje tu....apa cerita??????

    ReplyDelete
  4. kalau nak mendalami islam, bukan dengan masuk PAS. cari ilmu agama dengan guru agama bukan dengan ahli politik. cetek sangat pemikiran si abby ni....macam orang tak sekolah pulak....

    ReplyDelete
  5. Korang faham tak? si Abby cuma maukan publisiti..cuba bagi dia job pasti dia busy tak da masa langsung dia nak berpolitik...pokoknya sekarang dia tak ada income jalan pintas tulah yang dia buat sekarang ada publisiti murah, ada ramai miang keladi mengelilingi beliau dapatlah sikit perhatian..ada nilai berita..Ko ADA..tak ada duduk diam diam..anak dia sapa yang nak kasi makan..nak tak nak terpaksa buat cara cam ni dapat gak simpati raya nak dekat..bekas suami nak dapat org baru org lama sebelah mata aje..ada faham masalah dia...

    ReplyDelete
  6. aby masuk pas dia nak pakai kereta besar mcm bob lokman ahh..jadi artis income dia sikit klu berceramah besar habuanyer.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.