HOT : INILAH ALASAN KENAPA ASKAR ISREAL MEMBUNUH KANAK-KANAK PALESTIN...


Sering kali kita dengar dalam berita atau pun di dalam Internet mengenai kelakuan zalim dan kejam puak-puak Yahudi Israel membunuh kanak-kanak Palestin..Kalau korang nak tahu kenapa puak Israel ni melakukan tindakan kejam dan tidak berperikemanusiaan tersebut, meh baca kat bawah ni..

PERANG antara Israel dan Palestin tidak akan ada penghujungnya. Entah sampai bila puak Yahudi Israel akan melakukan kekejaman terhadap warga Palestin, tidak dapat diketahui. Jumlah mangsa yang telah menjadi korban keganasan perang Israel telah meningkat kepada ribuan nyawa dan 75% dari mereka adalah kanak-kanak dan wanita.

Ramai dari kita yang mempersoalkan kenapa Israel sering menjadi kanak-kanak Palestin sebagai sasaran mereka? Ada pihak yang mengatakan itu memang tabiat puak Yahudi Israel yang kejam dan biadab sejak azali dan ada juga yang mengatakan mereka (Israel) takut akan perkembangan kanak-kanak Palestin. Mungkin pendapat yang kedua ada benarnya dan lebih masuk akal. Itulah alasan mengapa Israel sering menjadikan kanak-kanak Palestin sebagai sasaran operasi mereka selain kelompok pejuang Hamas tentunya.

Salah seorang pimpinan Hamas, Ismali Haniya mengatakan, kanak-kanak yang sudah menghafal 30 juzuk Al-quran ini sesungguhnya menjadi sumber utama ketakutan puak Zionis Yahudi.

“Jika dalam usia semuda itu mereka sudah boleh menguasai Al-quran, bayangkan 20 tahun lagi apa yang akan dikuasai oleh mereka?” demikian cara pemikiran yang berkembang pada fikiran masyarakat Yahudi. Tidak hairan jika kanak-kanak Palestin menjadi para penghafal Al-quran. Keadaan Semenanjung Gaza yang dipagari dari segala arah oleh Yahudi Israel menjadikan mereka berterusan cenderung untuk berinteraksi dengan al-Qur’an. Tidak ada istilah bermain permainan PlayStation dalam kamus kehidupan mereka. 

Seperti yang kita ketahui, pihak HAMAS menyatakan syarat-syarat yang amat berat untuk menjadi anggota pejuang mereka, diantaranya seseorang itu perlu lah menjadi Hafiz Al-Qur’an dan tidak pernah meninggalkan ssolat fardu terutama sekali solat subuh. Peperangan panjang antara Yahudi mungkin akan berlanjutan entah beberapa generasi lagi.


Oleh itu, hendaklah kita belajar dari Palestin, walaupun mereka dikurung oleh penjajahan Zionis, nyawa mereka terancam setiap masa, setiap minit bahkan setiap detik, tapi itu semua tidak sedikit pun menjadi kesan kepada niat mereka untuk dekat dengan Al-quran dan mendalami lebih dalam dan lebih jauh mengenai agama Islam. Yahudi Israel memang hebat dalam memiliki segala jumlah pasukan dan kelengkapan tempur yang berteknologi paling tinggi. Tapi rakyat Palestin memiliki semangat juang yang lebih tinggi, mereka berani untuk mati syahid demi kebebasan mereka dan anak cucu mereka. SUMBER

** DALAM KEADAAN MACAM NI PUN ANWAR MASIH NAK BELA DAN MENJAGA KESELAMATAN ISRAEL...
HOT : INILAH ALASAN KENAPA ASKAR ISREAL MEMBUNUH KANAK-KANAK PALESTIN... HOT : INILAH ALASAN KENAPA ASKAR ISREAL MEMBUNUH KANAK-KANAK PALESTIN... Reviewed by Empayar Pemuda on 3:58 PM Rating: 5

6 comments:

 1. NI KALU PUAK P.A.S TARBIAHKAN ANAK ANAK TADIKA ATAU SEKOLAH RENDAH SUPAYA KENAL HURUF QURAN DAN HAFAL AYAT AYAT QURAN TENTUNYA HASIL YG LUAR BIASA ORANG MELAYU BISA PANEN.

  ReplyDelete
 2. kenapa pbb diam je ye?..felik2

  ReplyDelete
 3. Sbbb PPB pun bersekongkol ngan yahudi...
  Sesungguhnya alquran itu panduan hidup

  ReplyDelete
 4. org kt malaysia ramai yg kecam Yahudi tapi masih lg ramai yg guna brng keluaran yahudi kt malaysia walaupun dia kecam YAHUDI....pelik2....

  ReplyDelete
 5. Sbb Israel la yg fund anwar dan pkr..kalau x mcm mana nak dorang nak hidup mewah beb...

  ReplyDelete
 6. anwar ibrahim kannn setonnnn!!!! mmg la dia bela israel!!!!dia kan puak yahudi jgakkkk!!!!nma je islsm prangai mcm kfir...

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.