Tuesday, July 10, 2012


Hadi: Pas paling kuat dalam PR???Hahahaha...memang betul kata Hadi Awang..memang tidak dapat dinafikan lagi...Pas memang paling kuat dalam PR...kuat menipu, kuat menfitnah, kuat mempermainkan agama, kuat main isteri orang dan paling utama kuat kena kencing dengan DAP...

Cuba lihat di Pulau Pinang...sudah 4 tahun PAS dijanjikan jawatan tapi...tetapi sehingga kini asyik kena kencing je dengan DAP...macam tu Pas masih nak kata dia kuat lagi??..itu baru satu contoh...itu belum cerita lagi kes hudud, jual arak, kelab malam dan rumah urut...semuanya Pas terpaksa tunduk dan akur pada DAP...Hadi Awang ni mimpi basah siang-siang hari ke apa??

Kalau setakat bertanding 80 kerusi tapi kalahnya 50 kerusi nak buat apa...yang DAPnya pula bertanding 50 kerusi tapi menang 45 kerusi...jadi siapa yang akan jadi tulang belakang PR??

 
Pas menolak dakwaan kononnya DAP akan bertanding sehingga 90 kerusi Parlimen pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, dakwaan itu sama sekali tidak benar kerana jumlah kerusi yang akan ditandingi oleh DAP adalah tidak lebih daripada Pas.
"Pas parti yang paling kuat dalam Pakatan Rakyat (PR). Kita (Pas) mungkin akan bertanding sehingga 80 kerusi, DAP 50 atau 60 kerusi. Dan daripada jumlah itu pula, mereka (DAP) mungkin menang 40 atau 50 kerusi.
 
"Dengan jumlah kerusi yang dimenangi sebanyak itu, DAP tidak boleh membentuk kerajaan kerana yang jadi tulang belakang PR ialah Pas, parti Melayu Islam," katanya.
Selain itu, kata Abdul Hadi, tanda kekuatan Pas ialah parti itu mempunyai banyak jentera dan sedia untuk bertanding di kawasan yang tidak sanggup ditandingi oleh parti komponen PR yang lain.  - Sinar

3 comments:

Anonymous said...

I AGREE TO DISAGREE LAA HAJ HADI..HEHE

Anonymous said...

pemimpin pas bangang

Anonymous said...

betul...aku setuju. pas memang paling kuat dalam PR. tapi paling kuat jadi PENCACAI dan ANJING SURUHAN je laa...kah kah kah

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.