HOT : APA SALAHNYA LIM GUAN ENG GANTI ANWAR JADI PM??


Pelik kan....Kenapa bila Karpal bersuara mengenai isu bukan Melayu menjadi Perdana Menteri...semua pemimpin Melayu dalam pakatan haram diam...penakut...tak berani nak menentang kenyataan Karpal....Tapi bila Hassan Ali pula bersuara mengenai isu yang sama...mulalah pemimpin-peminpin Melayu dalam pakatan haram ini menyalak nak tunjuk kehebatan mereka...

Kononnya nak takutkan Melayu lah...segala keputusan dibuat bersama lah...Kenapa baru sekarang nak menyalak setelah Hasan Ali mengeluarkan kenyataan...Kenapa tidak semasa Karpal keluarkan kenyataan dulu....

Adakah pemimpin Melayu seperti ini rakyat perlukan untuk membela mereka...hanya berani bersuara dengan pemimpin Melayu...tapi dengan pemimpin DAP bersuara...macam malaikat lalu diamnya....takut...pengecut..

Sememangnya Anwar sempurna untuk menjadi Perdana Menteri..tetapi kesempurnaannya bukan dari segi kebaikan..Sebenernya sempurnanya Anwar bagi DAP dan orang cina ialah dari segi kelemahannya KERANA segala rahsia Anwar sudah diketahui oleh DAP...FIKIR-FIKIRKANLAH....


Tidak timbul isu mengenai perebutam jawatan perdana menteri jika pembangkang berjaya mengambil-alih Putrajaya kerana keputusan mengenai siapa yang akan menduduki kerusi itu sudah pun diputuskan.
Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, dakwaan konon Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya akan jadi perdana menteri sementara adalah tidak benar kerana pakatan tidak pernah bercadang untuk menjadikan kerusi itu jawatan bertempoh dan ditukar antara pemimpin PR.
"Tidak timbul isu berebut atau merampas kuasa kerana segala keputusan dibuat bersama," katanya.
Anwar dalam kenyataan disiarkan Sinar Harian kelmarin menyatakan beliau bukan pemimpin lembab untuk menyerahkan jawatan perdana menteri kepada pemimpin DAP. Beliau memberi reaksi demikian terhadap kenyataan Presiden Jalur Tiga (Jati) Datuk Dr Hasan Mohd Ali yang berkata Anwar mungkin akan melepaskan jawatan dalam tempoh tiga bulan selepas menang pilihan raya dan menamakan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang mungkin akan dilantik ke jawatan itu menggantikan Anwar.
Ini susulan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang sebelum itu berkata, tiada halangan dari segi undangundang untuk bukan Melayu dilantik jadi perdana menteri dan beliau (Karpal) akan terus berjuang memastikan perkara itu jadi kenyataan.
Sementara itu, Naib Presiden PKR, Fuziah Salleh berkata, dakwaan Hasan sama sekali tidak berasas.
"Ia hanya momokan Hasan yang sudah jadi alat Umno untuk menakutkan orang Melayu," katanya.
Fuziah berkata, Umno merancang taktik sedemikian kerana terdesak akibat tidak mendapat sokongan kaum Cina dan hanya 50-50 daripada kaum India.
HOT : APA SALAHNYA LIM GUAN ENG GANTI ANWAR JADI PM?? HOT : APA SALAHNYA LIM GUAN ENG GANTI ANWAR JADI PM?? Reviewed by Empayar Pemuda on 2:00 PM Rating: 5

2 comments:

 1. Tuan Brahim,

  memanglah keputusan bersama di kalangan pembangkang... bersetuju untuk tidak bersetuju.. kah..kah..kah...kah..

  ReplyDelete
 2. Ke lubuk Pelam mencari pari
  Bawa bersama sibuah pala
  Bila Guan eng jadi Perdana Menteri
  PAS hanya tepok kepala.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.