Wednesday, May 9, 2012Itulah apa yang telah diperkatakan oleh Hj Hadi sendiri kira-kira 20 tahun lalu. Lalu amanat itu menjadi pegangan PAS. Bahkan kumpulan Ibrahim Libya dan pengikutnya telah terkorban akibat percaya kepada Amanat Hj Hadi ini. PAS ketika dulu menganggap mereka ini 'syuhada'.

Namun Allah maha besar dan janji Allah adalah benar. Betapa dalam tempoh hanya dua dekad terbukti Amanat Hj Hadi ini adalah menyesatkan. 

Kini PAS melalui Presidennya Hj Hadi mengatakan tidak perlu diubah perlembagaan yang dulunya dikatakan perlembagaan penjajah, perlembagaan kafir. Telah hilang dari mulut mereka untuk kononnya meletak Al-Quran sebagai perlembagaan negara bagi menjadikan Malaysia sebagai negara Islam ala-PAS. Cukup kononnya hanya dibuat tafsiran semula atas perkataan 'Islam' sahaja.

Ini diperakui pula oleh Mustafa Ali dalam interview 'Hardtalk' sebelum ini.


Kalau begitu gayanya, bagaimanakah kedudukan 'syuhada' Ibrahim Libya dan pengikutnya dari kacamata PAS? Kita nak tahu apakah fatwa PAS tahun 2003 di atas kematian mereka tersebut.

Nampaknya Hj Hadi sendiri sudah humbankan 'Amanat Hj Hadi' dulu ke dalam tong sampah saja. Kini terpaksalah Hj Hadi menjilat semula 'ludah'nya dulu. Itulah yang selayaknya ke atas pemimpin yang tidak berpegang kepada prinsip seperti beliau - "dulu kata lain, sekarang kata lain" pula.- My KMU

2 comments:

Anonymous said...

ini lah ahli politik yang kecelaruan fikiran... faktor utama mereka adalah 'kuasa', maka dengan matlamat itu kecelaruan terjadi dan akhirnya terjadilah 'matlamat menghalalkan cara'... inilah apa yang kita alami sekarang.....

Anonymous said...

tu sbb mereka tk layak dipanggil ulama/tuan guru....kerana tidak berpaksi pd Al Quran dn Sunnah tp pada UNDI.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.