HOT : GAMBAR AKSI MEMALUKAN BERUK-BERUK BERSIH 3.0 DIEDARKAN UNTUK KERJA-KERJA MRMBURU DAN MENANGKAP...


Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini menegaskan bahawa mereka akan memburu dan menangkap semua perusuh yang bertindak ganas mencederakan anggota polis dan petugas media sepanjang perhimpunan Bersih 3.0 di ibu negara pada Sabtu lalu.

Tindakan tegas itu diambil dan polis kini dalam usaha mengenal pasti mereka yang terlibat dalam rusuhan itu yang bukan sahaja mencemarkan imej ibu negara malah turut mengakibatkan jumlah kerugian yang banyak.

Bagi memastikan kesemua peserta perhimpunan Bersih 3.0 yang terlibat ditangkap, polis akan mengedarkan gambar-gambar individu yang terlibat dalam insiden keganasan dan kekecohan itu tidak lama lagi.

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Seri Mohd. Bakri Mohd. Zinin, satu sidang akhbar berhubung perkara itu akan diadakan dalam tempoh terdekat.

"Proses siasatan masih dijalankan bagi mengenal pasti individu-individu tersebut. Melalui gambar-gambar yang akan diedarkan, kita meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat untuk tampil membantu siasatan," katanya kepada pemberita di Mes Pegawai Kanan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di sini hari ini.

Perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April lalu berakhir dengan keganasan apabila pesertanya bertindak biadab dan ganas dengan merosakkan harta benda awam selain mencederakan 13 anggota polis dan dua petugas media. -Utusan

**rasanya lebih sesuai sumbat beruk beruk ni dalam zoo daripada dalam penjara...senang sikit anwar, ambiga dan perusuh perusuh bersih yang lain nak melawat...beli tiket je..tak payah susah susah nak dapatkan pas lawatan..lagi ramai lagi bagus..hahahaha
HOT : GAMBAR AKSI MEMALUKAN BERUK-BERUK BERSIH 3.0 DIEDARKAN UNTUK KERJA-KERJA MRMBURU DAN MENANGKAP... HOT : GAMBAR AKSI MEMALUKAN BERUK-BERUK BERSIH 3.0 DIEDARKAN UNTUK KERJA-KERJA MRMBURU DAN MENANGKAP... Reviewed by Empayar Pemuda on 12:16 AM Rating: 5

1 comment:

Popular

Powered by Blogger.