HOT : DAVID TEO MINTA MAAF TAPI TAK MENGELAK MENJAWAB ISU BAYARAN FILEM...


Salam takziah saya buat seluruh keluarga dan sahabat handai arwah Bob Kuman (Husni Bin Mohd. Rawi). Pemergian beliau sememangnya satu kehilangan buat industri hiburan Malaysia.
Saya sendiri terkejut apabila mendengar berita pemergian beliau namun kita sebagai manusia harus redha dengan segala ketentuan Tuhan.
Allahyarham sebelum ini banyak terlibat dalam produksi saya & beliau sangat komited dengan segala kerja yang dilakukannya. Saya juga sangat menghormati beliau sebagai sahabat dan rakan kerja yang sama sama bekerja dalam industri.
Di kesempatan ini, saya dari lubuk hati yang dalam memohon maaf daripada keluarga Allahyarham sekiranya ada kata-kata atau tindakan saya yang menyinggung perasaan mereka. Bukanlah niat saya untuk mencetuskan sebarang kontroversi.
Saya sedar kata-kata saya dalam rancangan Melodi bertarikh 22 April 2012 saya ada menyebut tentang sumbangan yang telah saya beri di Hospital Tawakal pada tahun 2010 yang lalu semasa beliau sakit.
Dalam kenyataan itu, saya ada menyebut “jika Bob Kuman perlukan sumbangan lebih, saya boleh sedekah”. Di sini saya ingin menjelaskan bahawa kenyataan ini dikeluarkan semasa Arwah masih hidup, BUKANNYA setelah beliau meninggal. Penggunaan perkataan “sedekah” yang saya maksudkan adalah “derma atau sumbangan”.
Apa yang saya faham, “sedekah” bukanlah sesuatu yang hina. Selalu kita dengar “senyum adalah satu sedekah” dan “sedekahkan al-Fatihah” jika ada orang meninggal dunia. Saya anggap perkataan ini sesuatu yang suci tetapi mungkin saya tersalah tafsir.
Saya sedar kata-kata saya ini telah menyinggung perasaan keluarga dan sebilangan masyarakat terutamanya peminat dan penyokong Arwah Bob Kuman. Percayalah, demi Tuhan saya langsung tidak terlintas niat di hati untuk menyakitkan hati mana-mana pihak sedangkan beliau telah saya anggap sebagai sahabat baik saya.
Saya sekali lagi memohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki di atas kertelanjuran saya. Saya bukanlah insan sempurna yang tidak terlepas dari melakukan kesilapan. Pengalaman ini akan saya jadikan pedoman untuk menempuh hari-hari yang mendatang dengan lebih berhati-hati.
Kepada semua rakan-rakan artis dan peminat, sama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan roh Allahyarham di-sana. Diharapkan permohonan maaf ikhlas ini dapat diterima dengan hati yang ikhlas juga.
Ikhlas,
David Teo - rotikaya.com

**Bagaimana pula dengan isu gaji yang belum dijelaskan seperti yang dibangkitkan oleh  Saiful Apek?? Kenapa David Teo tak jawab??


HOT : DAVID TEO MINTA MAAF TAPI TAK MENGELAK MENJAWAB ISU BAYARAN FILEM... HOT : DAVID TEO MINTA MAAF TAPI TAK MENGELAK MENJAWAB ISU BAYARAN FILEM... Reviewed by Empayar Pemuda on 3:55 PM Rating: 5

2 comments:

  1. AKU RASA LA LEBIH BAIK BOIKOT AJA FILEM2 DIA kita LAYAN FILEM PRODUCER LAIN lagi BAGUS...dari CINA yg TAK TAU CAKAP BAHASA MALAYSIA DGN BETOL DAN PERMAINKAN PANTUN2 MELAYU.....SUNGGUH BODOH kalau ada org-org melayu YG MASIH memberi sokongan kepada org seperti ini..........!!

    ReplyDelete
  2. melayu mudah lupa.... kalau tak kerana cina yg cerdik berniaga ni, artis melayu bodoh tak de peluuang buat filem & berlakun filem pun....

    melayu jgn salahkan bangsa lain yg bijak mengaut untung, sedarlah diri... tunjukkan diri jgn merempat & memintak "sedekah" pd bangsa lain...

    mintak berlakon & modal buat filem dari cina ni pun kira "sedekah" lah jugak... melayu ckp banyak poket kosong...

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.