EKSKLUSIF : PENGURUS PENANG PORT YANG ARAH ROBOH KUIL HINDU ADALAH AHLI PAS...?? @dzainalabidin


Pendedahan Eksklusif di DUN Penang: Pengurus Penang Port yg arah kuil Hindu diroboh adalah ahli PAS...No ahli: 6588852.
Inilah rupa sebenar Ketua Menteri Pulau Pinang yang paling celaka...suka sangat menghasut rakyat dan memainkan sentimen perkauman untuk meraih sokongan...24 jam bakar isu perkauman supaya rakyat marah...lepas tu salahkan BN dan UMNO...


Cuba lihat kenyataan yang dibuat oleh celaka ni di dalam Sidang DUN Pulau Pinang tadi..

GEORGETOWN: Sepuluh ADUN Barisan Nasional (BN) hari ini keluar daripada persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang kerana membantah kenyataan yang dibuat Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang menuduh UMNO akan merobohkan semua kuil sekiranya negeri ini dirampas dari DAP.
Semua keluar secara serentak diketuai Ketua Pembangkang, Datuk Azhar Ibrahim (DUN Penaga) selepas berang dengan sikap Guan Eng yang tidak bertanggungjawab dan cuba mengeluarkan kenyataan berunsur hasutan bagi memupuk perasaan benci di kalangan rakyat terhadap UMNO. - BeritaHarian
Nampak sangat Lim Guan Eng semakin terdesak untuk mendapatkan kembali sokongan kaum India di Pulau Pinang...sebelum ini Ketua Menteri celaka ini pernah menghina kaum india dengan menyatakan Kerajaan DAP Pulau Pinang tidak memerlukan undi kaum India untuk menang di Pulau Pinang..

Akibat daripada keceluparan itu ramai rakyat India Pulau Pinang marah dan menolak DAP di Pulau Pinang..Banyak isu yang membabitkan kaum India gagal ditangani oleh DAP selama mereka memerintah Pulau Pinang dan yang paling teruk adalah Kampung Buah Pala.

Adakah DAP menganggap rakyat India di Pulau Pinang boleh diperbodohkan begitu saja dengan hanya menabur fitnah dan pembohongan dengan harapan rakyat India akan takut jika BN memerintah di Pulau Pinang..??

Ini kenyataan PPSB mengenai Kuil yang dirobohkan...

GEORGETOWN - Pengerusi Penang Port Sdn Bhd (PPSB) Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata PPSB akan menanggung semua kos pembinaan semula sebuah kuil yang dirobohkan kerana berada berhampiran saluran paip kimia berbahaya di Perai Bulk Cargo Terminal (BCT).
Beliau berkata pihaknya telah membuat keputusan segera selepas mengadakan pertemuan dan perbincangan dengan masyarakat Hindu di kawasan berkenaan mengenai perkara itu.
"Sebuah tapak baru telah dikenal pasti, agak jauh sedikit dari tapak asal, kini sedang menunggu keputusan daripada jawatankuasa keselamatan yang dipengerusikan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.
"Apabila disahkan bahawa kawasan yang baru itu selamat maka pembinaan kuil yang baharu akan dibuat dengan kadar segera dan kosnya ditanggung oleh PPSB," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Jawatankuasa Kerja Barisan Nasional (BN) di sini hari ini.
Mesyuarat yang dipengerusikan oleh Datuk Dr Teng Hock Nan itu turut dihadiri oleh Pengerusi BN Negeri yang baharu iaitu Teng Chang Yeow. - Bernama
** EP dapat tahu Guan Eng dapat rumah pampasan di Kampung Buah Pala dan kemudian disewakan...betul ke?? Atas nama siapa rumah itu diletakkan dan kepada siapa rumah iu disewakan??
EKSKLUSIF : PENGURUS PENANG PORT YANG ARAH ROBOH KUIL HINDU ADALAH AHLI PAS...?? @dzainalabidin EKSKLUSIF : PENGURUS PENANG PORT YANG ARAH ROBOH KUIL HINDU ADALAH AHLI PAS...?? @dzainalabidin Reviewed by Empayar Pemuda on 4:10 PM Rating: 5

1 comment:

  1. kampung buah pala pun dia dapat rumah? patutlah beriya2 dia nak pecahkan..


    Aryan Brotherhood

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.