UPAH RM100 UNTUK BEBOGEL SEMASA URUT....


“Antara pengalaman tidak dapat dilupakan ketika bekerja sebagai tukang urut adalah memberi khidmat urutan batin kepada remaja lelaki berusia 15 tahun dan seorang ‘datuk’ berusia 70 tahun.

“Memang menjijikkan, tetapi saya membuat pilihan bekerja di sini kerana mahu membesarkan anak yang kini berusia tujuh tahun,” luah Hani, 29, tukang urut tradisional dan batin yang mendedahkan kisah hidup serta pengalaman di tempat kerjanya, di sini. 

Menurut Hani, lebih setahun bekerja di pusat urut berkenaan, dia ditugaskan memberikan khidmat urutan tradisional kepada pelanggan selain sanggup melakukan urutan batin dan berbogel demi mendapatkan wang tambahan. 

“Pendapatan bekerja di sini memang lumayan kerana saya mampu meraih lebih RM4,000 sebulan. Sebelum ini hanya bekerja di hotel di Shah Alam dengan pendapatan RM1,000 sebulan namun ia tidak mencukupi bagi saya,” katanya.

Hani berkata, selepas bercerai dengan suaminya yang juga kaki judi pertengahan tahun lalu, dia berhenti kerja di hotel terbabit sebelum bekerja di pusat urut berkenaan selepas memikirkan masa depan dan persekolahan anaknya.

**Tidak dinafikan, memang payah bagi seorang ibu tunggal untuk membesarkan anak-anaknya..tapi bagi kita sebagai umat Islam, ini bukan caranya untuk mencari rezeki walaupun dalam keadaan terdesak..Banyak lagi kerja lain yang boleh kita buat...

Lagipun tak berkat duit tu digunakan duit tu untuk membesarkan anak...takut-takut apa yang diharapkan tak jadi...masalah lain pula yang timbul...Ini cuma pandangan EP..tak tahu la kalau-kalau ada orang yang mempunyai pandangan yang berbeza..


UPAH RM100 UNTUK BEBOGEL SEMASA URUT.... UPAH RM100 UNTUK BEBOGEL SEMASA URUT.... Reviewed by Empayar Pemuda on 3:49 PM Rating: 5

3 comments:

  1. tak payah lah bagi alasan bodoh haram tetap haram duit tu tak berkat

    ReplyDelete
  2. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  3. Yer...

    Haram tetap haram... tapi brader kita yang comment kat atas aku ni, aku dah invest dari sebulan lalu...

    memang masyukkkk... !!! Terima kasih brader hantu takde nama.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.