TERKINI : ADAM ADLI - SAYA BUKAN NAK JADI HERO TAPI SAYA NAK BELA NASIB RAKAN-RAKAN


SUNGGUH MEMALUKAN..cuba lihat perlakuan mahasiswa-mahasiswa ini..Adakah mereka layak digelar mahasiswa?? Perlakuan mereka ini mengalahkan beruk di hutan...tidak bertamadun dan menunjukkan mereka tidak mempunyai akal untuk berfikir walaupun mereka bergelar mahasiswa...

Inilah akibatnya apabila mentaliti seseorang mahasiswa itu dipengaruhi oleh puak-puak pembangkang...rosak bukan??Mahasiswa ini tidak sedar mereka ini digunakan untuk mencapai kepentingan politik pembangkang..

EP harap pihak berwajib akan mengambil tindakan yang sewajarnya terhadap mahasiswa yang terlibat ini kerana perbuatan mereka ini hanya memalukan negara, institusi pengajian mereka dan juka nama baik raka-rakan mahasiswa yang lain...




Setelah berbincang, mahasiswa bagaimanapun memutuskan enggan berpindah selagi tuntutan mereka tidak didengar.
Aktivis Adam Adli Abd Halim (atas) berkata, terpulang kepada DBKL jika mahu merampas barang mereka atau menghalau mahasiswa, tetapi mereka tetap akan kembali untuk berkhemah malam ini.
Kumpulan itu merancang berkhemah di Dataran Merdeka sehingga perhimpunan BERSIH pada 28 April ini.
TERKINI : ADAM ADLI - SAYA BUKAN NAK JADI HERO TAPI SAYA NAK BELA NASIB RAKAN-RAKAN TERKINI : ADAM ADLI - SAYA BUKAN NAK JADI HERO TAPI SAYA NAK BELA NASIB RAKAN-RAKAN Reviewed by Empayar Pemuda on 5:54 PM Rating: 5

26 comments:

  1. diri sendiri pun tak terbela, ni pulak nak bela orang lain... mak bapak depa ada dan lebeh berhak utk bela nasib anak anak masing masing... apa mau sibukkkkkkk...

    ReplyDelete
  2. Otak letak kat lutut....

    ReplyDelete
  3. beruk jgn d ikut,x sdar diri btul r beruk sekor ni

    ReplyDelete
  4. buat malu je...aku dulu malas belajor tp tak le nak buat benda cam nie

    ReplyDelete
  5. tjk sepanduk pinjam rm48k.... byr rm63k.... normal la 2.... suh adam adli ni g wat pinjaman peribadi kat mn2 bank kat Malaysia ni kecuali tabung haji... ada x pinjam rm25k bayar rm25k??? bodo bangang gila mamat sekor ni!!

    ReplyDelete
  6. Adam tu mahasiswa ke? Gila giler dia ni

    ReplyDelete
  7. kalau x setuju tak payah la buat pinjaman...dah namapun pinjaman..bayar la balik..xde paksaan masa buat pinjaman PTPTN

    ReplyDelete
  8. Itulah muka pelajar2 yg tidak mampu utk menjadikan pinjaman PTPTN kpd biasiswa, dan berhasrat tidak mahu membayar balik.

    Mereka sendiri dah tahu takkan dapat kerja yg baik sebab BODOH belajar. Usahkan nak bayar balik pinjaman entah2 nak beli sepinggan nasi lemak pun mungkin tak mampu bila dah habis belajar nanti.

    Yg paling mudah bagi mereka utk dapat wang saku nanti ialah dgn menonggengkan punggung dan membuka lubang jubor utk juadah santapan berahi puak2 AI-Aljuburi.

    ReplyDelete
  9. Dia orang ni dah ta masok ajar!lagi diajar lagi bodoh.Lebeh baik ajar berok ada faedah,bila pandai turunkan buah kelapa lagi mahal harga.

    ReplyDelete
  10. mak bapak dia org nie setuju ke dia org buat keja bodo ni...kalu muka mcm adam ni lebih mak bapak dia gi jumpa dr...kot2 burit dia org ni dah kena main dek si juburi tu...

    ReplyDelete
  11. Siapa biayai makan minum mereka? Siapa sponsor kemah dan barang mereka? Mak Bapak mereka okay lah!

    ReplyDelete
  12. x de masa depan...harap perangai budak2 nie bukan dari perangai mak bapak diorang...

    tapi kalau mak bapak diorang tak melatang bahkan menyokong lagi...so...paham2 dah la...

    ReplyDelete
  13. inilah benih yang terhasil dari pemberian makan minum hasil pengkhianatan dan penderhakaan

    ReplyDelete
  14. bongok punya mahasiswa..esok org nk pg keje jem sbb ko la kambing

    ReplyDelete
  15. Lepas ni orang2 yg buat loan kete dgn umah plak buat demo. Bodo piangg

    ReplyDelete
  16. BIAR LAH DEPA BERHIMPUN SELAMA MANA DEPA SANGGUP KITA TENGOK. KALAU ADA NAK BUAT MOGOK LAPAR LAGI BAGUS. BIAR MAMPUS KESEMUANYA KAT SITU DAN DIKUBURKAN KAT SITU JUGA.JANGAN SIMPATI LANGSUNG KAT MAHASEWEL YANG KEBANYAKANNYA MELAYU BUTA PERUT.DAH LAH NGAJI TAK MAHU MACAM BANGSA LAIN..TAHU DEMO SAJA. ELOK BERI IJAZAH DEMO SAJA PADA DEPA NI.BILA KELUAR UNIVERSITI BOLEH KERJA DENGAN PAKATAN RAKYAT JADI TUKANG JERIT DAN GOLEK DIRI ATAS JALAN RAYA SATU HARI NANTI....SEMUANYA MELAYU.NYESAL EMAK BAPA LAHIR ANAK MACAM NI (KECUALI MAK BAPAK AHLI PAKATAN RAKYAT.DEPA MESTI HAPPY PUNYA ANAK PANDAI BUAT DEMO)...

    ReplyDelete
  17. si adam adli ni btul2 muka tak malu tp apa nak buat dah banyak tmakan budi nuar maka tpaksa la mnurut printah

    ReplyDelete
  18. sronok jd abg adam..disayangi mahasewel2 tempatan.mudah jer nk org syg..BINI kne pakai tudung..kontrol BINI,bkn BINI kontrol negara.jangan sampai org mlayu sume berpecah,perkara 153 terhapus sbb BINI ku syg.

    ReplyDelete
  19. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  20. mak bApak adam adli ni xrasa malu ke anaknye macam ni?ke berbangga?malu kalau ada anak macam ni.baik bunuh je...malu ada seorang melayu yg macam ni....

    ReplyDelete
  21. aper ler susah2, tak nak bayar senang jer, dapatkan ler ijazah kelas pertama, setel semua, satu sen pon korang tak bayar, klo asik nak bedemo memang banganag laaa, ko tengok bangsa lain, dia tak bayar pasai dia org pandai, pandai amik kesempatan yg di berikan PTPTN

    ReplyDelete
  22. musnah generasi n waris serta negara Malaysia ni, mmg aku salahkan PKR n geng2 mahasewel ni. Aku xkan maafkan mereka kerana memusnahkan kesejahteraan dan keamanan yang wujud.

    ReplyDelete
  23. bodoh,x dak akai,kerajaan BN wat PTPTN tuuu nk menyenangkan mahasewel kepala otak nie dpat belajar dengan selesa....klu x de PTPTN...kn koret kt mana duit byk tuuu...Fkir laa...

    ReplyDelete
  24. zaman 70 an dulu,,, mahasiswa jenis ni kena tangkap dan sumbat tahi kat mulut tau

    ReplyDelete
  25. die ni muke tembok besar cine...sepesen dengan anwar!dasar melayu x reti besyukur!!!

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.