Tuesday, April 10, 2012

EP tak pasti sama ada surat ini asli atau sengaja diadakan tetapi apa yang pasti isi kandungan surat ini sangatlah kurang ajar..Surat ini telah dihantar kepada Majlis Agama Islam Negeri Johor oleh seorang penduduk yang tinggal di Taman Saujana, Kota Tinggi, Johor bertujuan untuk menghapuskan Masjid dan Surau kerana "setiap pagi buta, tengahari, petang dan malam ada hantu jerit dekat Surau atau Masjid..Banyak bising ganggu masa tidur..Melayu semua saya mesti bunuh sebab kasi saya susah"...Adakah nama yang tertera diatas surat ini benar-benar menulis surat ini....


Sebelum ini terdapat juga kes yang sama berlaku di Pulau Pinang apabila kononnya pemilik kedai kereta terpakai menghantar surat aduan pada MPPP meminta supaya Surau dihadapan kedainya dipindahkan atau ditutup kerana menggangu perniagaannya terutamanya bila tiba waktu solat...Apabila diperiksa sebenarnya yang menghantar surat aduan itu kepada MPPP ialah pemilik rumah disebelah surau tersebut..bukannya pemilik kedai kereta terpakai seperti yang tertera diatas surat...Pemilik rumah disebelah surau itu sengaja menggunakan Nama dan Alamat kedai kereta terpakai itu tanpa kebenaran supaya jika berlaku perkara yang tidak di ingini..dia akan terselamat..

Bukankah ini satu tindakan yang kurang ajar..


2 comments:

Anonymous said...

biasa la kan cucu setan..mana boleh cucu setan dengar suara azan??

syafiqrahman Hensem said...

cari keling babi ni.....bunuh....

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.