Tuesday, April 17, 2012


Ketika golongan seusia mereka sibuk mengejar cita-cita untuk masa depan, lain pula berlaku terhadap empat remaja berusia antara 13 sehingga 18 tahun, di sini yang direman tujuh hari setelah dipercayai merogol seorang gadis 15 tahun di Pasar Awam Kuala Ketil kira-kira 2.30 pagi, pada 11 April lalu.

Difahamkan mangsa dirogol lebih daripada lima orang secara bergilir-gilir mengakibatkannya terpaksa dihantar ke Hospital untuk rawatan lanjut.

Terdapat dua suspek yang masih bebas dan salah seorangnya daripadanya dipercayai tinggal di Sungai Petani.

Menurut sumber, gadis berusia 15 tahun itu dibawa oleh salah seorang rakan mereka dari Sungai Petani sebelum dia dirogol beramai-ramai.

Seorang daripada suspek telah dibuang sekolah dan terlibat dalam pengawasan Agensi AntiDadah Kebangsaan (AADK) kerana terlibat dalam penyalahgunaan dadah. SH

17 comments:

Anonymous said...

manusia semakin menjadi syaitan dan semakin berani lakukan jinayah dadah & rogol sebab kerajaan lemah dalam kuatkuasa undang2.... inilah akibat & bala' yang terpaksa ditanggung oleh rakyat kerana TOLAK HUKUM ALLAH termasuk HUDUD!

tolak kerajaan lemah & permaikan hukum Allah... Tolak UMNO!

Anonymous said...

Semua salah UMNO la ye... Klu UMNO dgn PAS bergabung pun, kita boleh dpt majoriti ke nak laksana hukum hudud... Pikir btul btul la sebelum bg komen, la nie semua halal atas dasar politik waima dari pihak mana mana pun.. Menyalahkan org lain takkan selesaikan apa apa masalah pun, menambahkan lagi ada la

Anonymous said...

Kalau dah seorang pemimpin boleh buat mcm2 depan belakang inilah akibatnya .. rakyat pasti ikut pemimpin ... seorang pemimpin contoh ...

Anonymous said...

Pemimpin yang paling hampir adalah mak dan ayah, bkn umno atau pas. Tak abis2 nak menunding jari tp diri sndiri pimpin keluarga tongang langang.

Anonymous said...

Lemah betul pemikiran org2 bulan sewel ni..patut ke setiap ape yg jadi tu punca dari kerajaan?
Ckp pasal hudud konon,kt kelantan pon xmampu nak buat..
Masalah kelaku budak2 sepatut nya dikaji dari rumah..mcm mana budak tu bole ada luar rumah jam2 mcm tu?
Nampak nya kerajaan UMNO kena lah letak polis dan askar kt setiap rumah yg ada di malaysia nie demi untuk menjaga anak2 ygmak bapak da xboleh kawal nie..kalau budak2 @ bapak budak kuar rumah lepas kul 8 tangkap je,kalau degil tembak je..
Eh tp nanti dikatakan UMNO nie diktator,kejam pulak,xbagi kebebasan..
Apa cite nie? Hmm...pening pening..cmne nak jadi Menteri cmnie...
Lagi baik jd menteri pasola je lah...

Anonymous said...

Mamat kt atas sana tu die xmampu nak pimpin keluarga die lah yg bole die ckp mcm tu..
Apa ke bangang anak jd setan salah kerajaan...bodoh otak singkat..
Dlm quran ada ckp dah,anak2 umpama kain putih..mak bapak lah yg corak kn mereka..bukan kerajaan UMNO..
Bodoooooo...

Anonymous said...

hoi.....skit2 salah UMNO..PAS je yg betul.....hah....apa daa...PAS je masuk syurga?.....aku byk cerite pasal org2 PAS ni..haa...aku suker semua..PAS+UMNO....tp lebih pd UMNO skit r..sbb PAS skrg x macam PAS dulu...kalu nk tau dtg r tempat aku....huh...jgn tuduh2...kalu kiter x pandai sembahyang, UMNO jugak ke yg salah?...brekmox!!!!!

Anonymous said...

ni semua salah melayu,, kita perangai buruk.. bukan salah parti... dalam setiap parti ada yg baik dan ada yg tak betul... parti ni untuk membuat undang 2 .. tetapi sikap kita yg salah nak tunding jari kat org lain. tetapi aku mmg tak puas hati bila kaum lain buat bisnez, pusat maksiat,jualan arak,beli aset melayu dan menghasut kaum melayu lain ni mmg dah melampau... seperti contoh aku tgk u tube adam adli di interview di radio bisnes, yg dihoskan oleh kling bukan main tekun lagi kling mengangkat adam adli sebagai hero.. yg dimana kita sebagai melayu yg bijak dapat mengenal pasti motif kling tu hanya nak mengangkat seorang melayu yg boleh menghancurkan kaum melayu itu sendiri.. sebab kaum melayu bukan boleh di lupuskan kerana kita melayu majoriti...tapi hanya dengan perpecahan sahaja .. bole menghancurkan melayu..sama seperti anwar ibrahim bukan main ramai lagi cina india support dia dari belakang... tak ke pelik... sedangkan kita melayu meniaga tak dapat kelebihan atau support dari supplier cina atau india.. cuba minta laa diskaun Rm 3.80 dia cuma bagi rm 3.50 je mmg berkira...kaum depa ni cuma nak sesuatu dari bangsa kita... jadila melayu bijak... dapat trace kaum seperti cina india ni...berapa banyak peluang kerja swasta yg dipegang cina india semua nye dibagi pd kaum dia... yg tinggal hanya laa kerja operasi,kerani atau driver dispatch .. level management semua bangsa dia pegang alasan nye kata kita tak mampu nak pegang jawatan... esok lusa bila dah pegang kerajaan ... jawatan timbalan menteri je la dapat... apa yg dah jadi kat singapura... cukup la bukti... abis bangunan imigresen konkrit batu bole terbakar... dengan automatik tak sampai sebula singapura penuh dgn kaum cina dari berbagai negara mendapat warganegara.... tujuan nye untuk memecah monopoli kaum melayu atau lebih tepat undi melayu pada pilihanraya... sebab tu arron aziz pon lari masuk malaysia cari makan... artis melayu sana macam suam2 kuku... tak diangkat lansung oleh negara lee kuan yew tu.. aku tak nak anak aku merempat dinegara sendiri .. olih itu undi umno dalam masa yg sama panggil kawan pas atau pkr bergabung.. buat meeting tertutup ke... kerana cina kalau pegang negara sekejap je semua hancur sebab dia adalah mantee kepada yahudi...marketing diorang lebih hebat..renung2kan... tak da bukti dahh ...yg bagus kat pakatan ... mana muallaf selama 5 tahun, angkat sumpah laknat video si anwar dulu, kalau nak buat hudud napa semenjak mat sabu kena tangkap basah tahun 90an negeri kelantan tak buat,kenapa dulu kalau bunting kat jalanraya logo pkr kat tengah skrg dap plak kat tengah, kalau kata nik aziz org yg baik kenapa berkerja sama ngan cina kafir bukan muallaf , ahli duduk setable ngan dap tgh minum beer,kalau bole jawab gentle aku pangkah pakatan pru 13 ni

Anonymous said...

tu la masalah xda rumah pelacuran...tgok thailand xda pun kes rogol...

Anonymous said...

Anon 1:39PM,

Itulah yg DAP cuba jalankan kat Selangor, PP, Kedah dan sikit lagi mungkin kat Kelantan dgn persetujuan PAS bagi mengelakkan kejadian rogol berlaku.

Itu pasal PAS tak bersuara tentang rumah urut, SPA dan hotel2 budget sarang pelacur yg tumbuh mcm cendawan kat Selangor kerana pemimpin PAS nak tahu keberkesanan cara yg dibuat DAP ni.

Disamping tu ianya merupakan business berbilion RM.

Anonymous said...

Tu laa.. banyak sangat iklan ubat kuat seks dalam Harakah.

mentibang said...

Ni kawan nak citer skit, pasal kena rogol tu bio lah pihak berkuasa yg jlnkan ttgungjwb.... Negara kita kan ada undang2.... Bru2 ni kwn ada berjumpa dgn org2kuat pas diaorg tgh pakat2pasal pilihanraya nak rampas bn kat johor.... Terutama kat pasir gudang..... Kawan ada utara kan beberapa soalan kat diaorg..... 1. Kenapa kalau dah benci sgt kat kerajaan bn, masih lagi nak antar ank mereka kat skolah kerajaan? Kenapa tak kat skolah persendirian? Kenapa kalau dan benci sgt dgn bn.... Tapi diaorg yg berebut2 amek bantuan br1m, amek bantuan e-kasih, my-kasih dan bermacam2 bantuan? 2. Kat mana kekuatan org melayu yg pembangkang pegang...kat penang, hak2 melayu semua dinafikan, tak leh bersuara, suara azan pun tak leh kuat...kalaulah kerajaan bn listkan senarai penerima bantuan yg diterima dr kerajaan yg sokong pembangkang...alangkah malunyer....

Piranha 3DD (jom tonton sini) said...

kesian..

Anonymous said...

ni anak2 org umno la ni,, tk cayer korang cari mak bapak bdk2 ni ,, mesti org2 umno..

princess yaya said...

ape kna mngena politik ngn hal nie...ish2

Anonymous said...

hukum hudum . .hukum hudud ... x bis2 ngan hukum hudud ..18 tahun bagi memerintah x jalan2 jugak hukumnya . . fatwa jer banyak... Cuba cer citer sikit . . pas itu islam ker , , islam itu pas... ( islam itu addin .. pas ni hanya parti yang didaftarkan yang tukang approve parti ni pun orang hindu . . guna otak la sikit orang pas oii... skang ni saper kapirrr....

Bollywood Girls said...

Plz you visit to

Namitha at Cinemaa Awards in Green Saree

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.