Friday, April 27, 2012


Pihak DBKL telah berjaya menutup keseluruhan kawasan Dataran Merdeka pada pukul 4.30 pagi tadi.. Semua mahasewel dan juga pencacai Ambiga telah diusir keluar dari kawasan padang..

Dorang kini terpaksa berkumpul ditepi jalan dan di kawasan berhampiran..

Tindakan DBKL tersebut telah menimbulkan rasa tak puas hati dikalangan para pemimpin Mahasewel yang baru nampak batang hidungnya hari ni..

Antara yang paling kuat terpekik terlolong di Dataran Merdeka sebentar tadi adalah Safwan Anang dan juga Syukri Razab. Dorang ni menuduh DBKL menjadi talibarut Umno untuk menghalang kebangkitan mahasewel di Malaysia.

Khabarnya, puak-puak Mahasewel tersebut akan berarak ke Masjid Negara dan akan membuat kacau dikawasan masjid pula selepas solat Jumaat nanti.

Mengikut maklumat yang diterima, dorang akan menjadikan Masjid Negara sebagai 'markas' kedua selepas Dataran Merdeka ditutup.

MPP ONLINE

0 comments:

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.