LIM GUAN ENG MALU BESAR...TERPERANGKAP DENGAN PERMAINAN KOTORNYA SENDIRI...


Nampaknya penipuan yang dibuat oleh Ketua Menteri PALING CELAKA iaitu Lim Guan Eng selama ini dalam menafikan isu penjualan tapak Masjid dan Sekolah di Bayan Mutiara kepada Ivory dan menyalahkan pihak lain diatas kesalahan yang dibuatnya telah memerangkap dirinya sendiri.
Pendedahan yang dibuat oleh Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Shaik Hussien mengenai salahlaku Ketua Menteri yang juga selaku Exco Tanah ternyata telah membuatkan Lim Guan Eng gelabah dan cuba untuk mengalih isu penjualan tanah itu dengan menyifatkannya sebagai fitnah dan isu perkauman. 

Persoalan yang telah dibangkitkan oleh Shaik Hussien mengenai isu ini tidak dijawab sehingga ke hari ini sebaliknya Lim Guan Eng mengugut untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang kerana didakawa mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah dan berniat jahat mengenai isu penjualan tanah berkenaan.
Lim Guan Eng telah menuduh kerajaan BN yang memerintah kerajaan negeri sebelum ini harus dipersalahkan kerana tapak masjid dan sekolah tersebut tidak digazetkan pada pemerintahan BN.
Persoalahnya kenapa tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara tidak dapat digazetkan semasa zaman pemerintahan BN??


Shaik Hussin menjelaskan bahawa tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara tidak dapat digazetkan sebelum ini kerana tanah tersebut tidak mempunyai nombor lot.
Menurut beliau, ia disebabkan tanah tersebut adalah tanah tebus guna. Jelas beliau lagi, apabila tidak mempunyai nombor lot disebabkan oleh status tanah tebus guna, maka tanah tersebut di tempatkan dibawah Kerajaan Negeri Pulau Pinang.
"...pada July 2010, CF telah dikeluarkan untuk fasa pertama, didalam syarat CF, tanah mestilah mempunyai nombor lot barulah CF dapat dikeluarkan.. Mengapa pada waktu itu Lim Guan Eng selaku exco tanah tidak melakukan pecah sempadan..?" ujar Ketua Pemuda Umno tersebut. 
"...didalam surat AkuJanji daripada PDC 2006 juga telah menetapkan bahawa pecah sempadan hanya akan dibuat selepas dapat surat hak milik.. Sepatutnya Guan Eng lebih tahu tentang hal ini memandangkan dia memegang portfolio tanah pada ketika itu..." - Utara News
Sekarang siapa yang fitnah siapa?? Siapa yang rasis?? Adakah Ketua Pemuda UMNO sengaja mengadakan cerita fitnah yang berunsur perkauman untuk mengelirukan rakyat atau Lim Guan Eng selaku Ketua Menteri merangkap Exco Tanah yang cuba menipu dan mengelirukan rakyat untuk menutup kesalahnya menjual tapak sekolah dan masjid di Bayan Mutiara..

Cukup-cukuplah dengan penipuan yang dibuat selama ini...EP yakin rakyat Pulau Pinang pasti ternanti-nanti penjelasan Lim Guan Eng mengenai pendedahan ini...

Dibawah merupakan plan asal Bayan Mutiara Fasa 1 yang mempunyai tapak sekolah dan Masjid...


LIM GUAN ENG MALU BESAR...TERPERANGKAP DENGAN PERMAINAN KOTORNYA SENDIRI... LIM GUAN ENG MALU BESAR...TERPERANGKAP DENGAN PERMAINAN KOTORNYA SENDIRI... Reviewed by Empayar Pemuda on 8:10 AM Rating: 5

1 comment:

Popular

Powered by Blogger.