Thursday, April 12, 2012




Blog mymassa hari ini mendedahkan laporan sulit pakar luar negara berkenaan dengan analisis video seks Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Rakaman video itu dirakam pada 21 Feb 2012, waktu dirakamkan bermula pada 22:23 bersamaan 10.23 malam dan selesai dirakam pada 22:45 bersamaan 10.45 malam.
Dipercayai kamera yang digunakan untuk merakam aksi dalam video ini adalah dari jenis “web camera”. Ikuti pendedahan very eksklusif yang dibuat oleh blogger hebat MyMassa


LAPORAN PENILAIAN VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM

(A) Penilaian secara Teknikal:

1-   Tarikh video dirakamkan adalah pada 21-02-2011.
2-   Waktu ianya mula dirakamkan – bermula pada 22:23 bersamaan 10.23 malam.
3-   Waktu ianya selesai dirakamkan adalah pada 22:45 bersamaan 10.45 malam.
4-   Saiz Fail yang dirakamkan adalah – hanya 6.5MB
5-   Dipercayai kamera yang digunakan untuk merakam aksi dalam video ini adalah dari jenis “web camera”. 
6-   Ini adalah disebabkan ianya mempunyai bukaan ruang rakaman 18mm-34mm. 
7-   Selain itu kejelasan gambar hanya boleh dibandingkan secara pemerhatian 100% mode pada tahap 54Kbps (Kilobits per second).
8-   “Kbps” (Kilobits per second) adalah suatu indeks dan sistem untuk mengukur kelajuan rakaman serta kualiti atau resolusi sesuatu gambar dan video.


"K" is expressed in binary bits as "01001011." In traditional usage, 1,024 bits of data equals a kilobit, while 1,024 bytes equals a kilobyte. Kbps always refers to kilobits, while the designation of KB/sec refers to kilobytes.
1024 bits = 1 kilobit
1024 bytes = 1 kilobyte = 8 kilobits
1024 kilobytes = 1 megabyte = 8,192 kilobits
· Written By: R. Kayne
· Edited By: Niki Foster
· Copyright Protected:
2003-2012 Conjecture Corporation



Kanta atau lensa kamera


Gambar 1 – Video dinilai pada saiz pemerhatian 100% dan FLV 54Kbps

Gambar 2 – Perbandingan kanta (lens) yang digunakan pada ‘Webcam’

9. Dari segi penggunaan kanta atau lensa kamera, kita dapat lihat dengan jelas perbandingan bentuk ruang lensa yang digunakan. Parameter saiz ruang kanta adalah didalam lingkungan 18mm hingga 34mm.

10. Ini dapat dilihat dengan jelas pada lekok seperti dalam gambar rajah di atas.

11. Perkaitan huraian teknikal ini sekaligus menyangkal bahawa sebelum ini terdapat kenyataan bahawa saiz badan di bahagian perut adalah tidak sama. Jika mengikut penilaian teknikal ianya pasti akan berlaku sedikit “distortion” atau lengkung pada paparan gambar kerana kesan daripada penggunaan kanta atau lensa kamera. Atas dasar itu, penelitian terperinci telah dilakukkan dan menunjukkan persamaan yang jelas antara individu di dalam video ini dan rupa paras fizikal Dato’ Seri Anuar Ibrahim adalah dua individu yang sama.

12. Percanggahan pendapat yang menyatakan bahawa saiz perut Anwar Ibrahim tidak sama, sepatutnya tidak timbul dan sememangnya ianya merupakan Anwar Ibrahim. Berikut dilampirkan imej-imej yang menunjukkan bahawa individu yang dinyatakan dalam video in dan Dato’ Seri Anuar Ibrahim adalah dua individu yang sama.


Gambar 3: Imej yang menunjukkan persamaan yang sangat jelas kedua-dua rupa. Penilaian imej ini dijalankan berdasarkan perbandingan dari pandangan sisi serta cara belahan rambut yang sama.


Gambar 4: Imej ini juga menunjukkan pandangan sisi. Gaya potongan rambut yang sama serta rangka bentuk muka yang sangat serupa dapat dilihat di sini.


Gambar 5: Imej ini menunjukkan keluasan dahi Anwar Ibrahim. Selain itu, komposisi, ruang lekuk pada pipi, serta sudut pandangan Anwar Ibrahim juga sama dalm gambar ini.


Gambar 6: Persaman iras muka serta ekspressi yang sama dapat dilihat dengan jelas pada imej ini.


Gambar 7: Persamaan dari aspek perut yang menonjol ke depan secara perbandingan asas adalah sama.


Gambar 8: Iras muka yang sememangnya merupakan Anwar Ibrahim


Gambar 9 : Rangka muka serta bentuk badan yang sememangnya adalah Anwar Ibrahim dapat dilihat dengan jelas dalam imej ini.


Gambar 10 : Rangka muka serta bentuk badan yang sememangnya adalah Anwar Ibrahim dapat dilihat dengan jelas dalam imej ini. Kali ini imej ini dirakamkan pada jarak pandangan yang sedikit jauh bagi memudahkan penilaian persamaan dilakukan.


Gambar 11 – Persamaan jenis kanta yang digunakan untuk merakam video ini hasil perbandingan fakta teknikal pada Gambar 2


Night Vision

i. Sepanjang pemerhatian penilai, model kamera juga menunjukkan yang aksi didalam video ini dirakamkan dengan menggunakan “Night vision Mode”.

"Night vision is the ability to see in low light conditions. Whether by biological or technological means, night vision is made possible by a combination of two approaches: sufficient spectral range, and sufficient intensity range.
By: Philip Gibbs 1996 (Can Human See a single Photon?)

ii. Penggunaan “Night vision” adalah bertujuan untuk merakamkan sesuatu aktiviti didalam gelap dengan lebih terang dan jelas. Ini adalah disebabkan kemampuan pemerhatian mata manusia sangat terhad untuk melihat didalam sesuatu keadaan yang gelap jika hendak dibandingkan dengan haiwan-haiwan. Selain itu, “mode” bagi rakam menggunakan “night vision” adalah hitam putih. Ini adalah kerana kualiti “sensor” pada masa ini lebih berkesan dengan penghasilan warna hitam dan putih. Belum ada alat atau kamera lagi yang mampu merakam gambar berwarna pada ketika suasana yang gelap pada tahap kejelasan yang ditanyang dalam video ini. Ini adalah sebab utama mengapa video ini dirakamkan dalam bentuk dan hasil hitam putih. 


Gambar 12 – Contoh penggambaran menggunakan kamera “Night Vision latest Model 2012”

iii. Selain itu, secara teknikal juga, keseluruhan gambar yang ditayangkan tidak mempunyai unsur manipulasi atau penambahbaikan semula kepada video ini. Proses suntingan atau “editing” yang dilakukan hanyalah terlalu sedikit iaitu, mengemaskini tempoh masa video itu dirakamkan sahaja. Ini bermaksud rakaman ini hanya memainkan adegan penting dan tidak ditunjukkan adegan mula dan akhir.

iv. Jika kita perhatikan pada tempoh masa yang dimainkan sepanjang 22 minit penting iaitu adegan ketika Anwar Ibrahim masuk ke dalam bilik dan hinggalah beliau keluar dari bilik tersebut. Dapat dilihat pada jam waktu yang bergerak, ianya selaras dan sememangnya jika ianya di manipulasikan (edit and adjust), tempoh masa yang ditunjukkan pada gambar 12 pasti akan tidak selari (pasti akan berlaku “distortion” dari segi masa pada video ini).

v. Jika proses manipulasi dilakukan pada video ini, pasti akan mempunyai kesan manipulasi pada bahagian tempoh masa yang tercatat disebelah kanan video ini.


Gambar 13 – Indikator kukuh membuktikan bahawa masa adalah bukti utama video ini dirakam dan tidak dimanipulasi.


Rumusan

(A) ‘Sudah terang lagi bersuluh’, berdasarkan daripada penilaian penilai, rakaman yang dilakukan ini secara teknikalnya adalah tulen dan tiada unsur manipulasi dilakukan oleh mana-mana pihak. Dari segi individu yang terlibat dalam rakam ini 100% merujuk kepada rupa paras Anwar Ibrahim. Ini dapat dilihat dengan jelas pada setiap sudut rakam ini dilakukan serta individu-individu yang terlibat.

(B) Penilai membuat penilaian secara telus tanpa ada sebarang unsur tokok tambah atau kepentingan peribadi. Aspek yang dinilai adalah dari segala segi iaitu, rangka muka, cengkung pipi, penggayaan serta potongan rambut, rangka badan, alat yang digunakan untuk merakam, komen dari maklumat pihak professional di luar negara yang telah dinyatakan didalam buletin 8.oo malam, perbandingan gambar dalam video dan gambar fotografi di luar dan juga jarak pandangan, dekat, sederhana dekat dan juga jauh. Selain itu, rujukan buku-buku yang menunjukkan indeks persamaan teknikal video kamera juga dinilai dan diperhalusi.

(C) Hasil dari semua aspek penilai yang dinyatakan di atas, keputusannya menjurus kepada kebenaran, bahawa Anwar Ibrahim merupakan individu yang berada di dalam rakaman video ini yang bertarikh 21 Feb 2011. 

(D) Diharapkan laporan ini dapat membantu usaha dalam mencari kebenaran dan keadilan yang diperjuangkan untuk kepentingan agama, bangsa dan negara. SETERUSNYA

Mymassa/2012/ori

15 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
setcor said...

LIVE STREAMING MALAYSIA TV ONLINE,TV1,TV2,TV3,ALHIJRAH TV TV TERENGGANU ASTRO CERIA,ASTRO PRIMA ASTRO OASIS ,DAN BANYAK LAGI LAWATI > http://setcast.blogspot.com/2012/04/live-streaming-malaysia-tv-tv-online.html UNTUK MENONTON SECARA PERCUMA

Anonymous said...

betul dah la tu si anwar...org buta pekak tuli dan bodoh saje yang buat2 tak tau...

Anonymous said...

sahhhhh.... memang dia aaaa

adrt said...

dah muka tu anuwar...nak tgk perut per lg.....adeh adeh....tak paham la....

Anonymous said...

selagi org yg menyerupai dsai belum dijumpai dan bilik tidur wan jijah tidak diketuk oleh org yg menyerupai dsai memang sah itu lah orangnya.

Anonymous said...

sabar.....no..

DJ said...

Anawar Ibrahim Adalah Golongan orang2 SUNDALLLL!!!.....

Anonymous said...

dah PASsex pun sokong itu bukan anwar... baghal badigol sungguh.

Anonymous said...

Oii... TAK PAYAH LA BUAT DOSA KERING....... ibadat tertolak kerana hasad, ghibah & fitnah ...........

jika kamu benar.......bawa la ke mahkamah syariah .... jinayah zina... jika sabit... hukum hudud ... rejam sampai mati..... habis cerita!

Dosa dia dengan Allah Taala..............

Kita yg dok mengumpat kat dia tuu... diakhirat tak pasal2 habis pahala kita dan kena pulak pikul dosa dia..... hehehehe.. na auzubillah!

Anonymous said...

Memang Anuar tu...sebab tu dia gelabah...anjur bersih lah untuk mengelak kebenaran..org bersalah memang begitu..selagi beliau masih hidup...rasa bersalah dan perbuatan terkutuk tdk dpt dilupakan sehingga akhir hayat.....berani kerana benar takut kerana bersalah.......

Anonymous said...

Anon 12.54...ngko apsal lak tetiba bg ceramah dosa ngumpat sume ni? Ngko masuk blog ni dan baca serta lihat gambar2 berunsur lucah ni pon dh kira berdosa...org alim x bc benda2 ni sume...so, silalah baca harakah yg x de dosa umpat, fitnah, lucah sume tu...komen mcm sial je...

Anonymous said...

Tengok muka dan bentuk kepala pun dah jelas bukan anwar, hanya orang-orang yang hatinya kotor lihat gambar tu mengatakan ianya anwar, dari perbandingan 1 hingga yang akhir jelas nampak perbezaannya. Aku yakin itu bukan anwar

Anonymous said...

aku akan pastikan semua keturunan aku selagi anwar masih hidup, jangan menyokong dan mengundi dia

Anonymous said...

camni la.. kalau la betul spt pencacai pembangkang kata 'lelaki mirip anwar'..tapi mengapa smp hari ni msh belum ditemui?
lagipun..wan azizah dan nurul izzah tak takut ke jika 'lelaki mirip anwar' tu 'mencabul' dorang pulak? ye la..manatau la kan? tup tup 'lelaki mirip anwar' tu selamba je masuk bilik tidur sebelah jijah..keh keh keh

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.