GEMPAR : FORMAT VIDEO ICE CREAM ANWAR DAN SHAMSIDAR BUKAN HD ATAU 3D??


PENULIS tidak hairan kalau selepas ini Anwar akan tarik semula samannya terhadap Datuk S. Nallakarupan atas alasan sibuk nak menghadapi pilihanraya.

Semuanya setelah Nalla hari ini menyerahkan video yang didakwa mengandungi aksi seks oral antara dia dengan Shamsidar kepada peguamnya untuk digunakan di Mahkamah – menandakan bermulanya tindakan saman Anwar ke atas Nalla sebanyak RM 100 juta.

Soal video itu macam mana, kabur ka, gelap ka, HD ka, 3D ka, itu tidak menjadi persoalan.

Yang penting ia mencerahkan kekaburan banyak pihak, kenapa selama ini Azmin dan Anwar cukup segan nak buka mulut menjawab isu Shamsidar ini. Banyak-banyak isu, yang ini pulak Anwar dan Azmin segan walaupun cogankatanya lawan tetap lawan.

Rupanya ada video jugak.

Memandangkan ia bakal diserahkan kepada pihak mahkamah, maka persoalan keaslian dan ketulenan video tersebut, bukan lagi satu isu seperti mana yang berlaku dalam video yang didedahkan oleh Datuk Eskay, sebab keperluan menentusahkan video tersebut datang dengan sendiri sebelum boleh dikemukan bukti di Mahkamah.

Video Eskay itupun sebenarnya tidak ada masalah, yang buat jadi masalah ialah atas kehadiran terlalu ramai ‘pakar video’ terutama dari pihak sebelah sana yang memberikan penjelasan berdasarkan faham-faham sendiri saja sedangkan pakar sendiri sudah mengesahkan keaslian video tersebut.

Sebetulnya dalam kes Anwar ini, kita tak perlu nak gentleman sangat. Anwar tak pernah nak gentleman pun bila nak tuduh UMNO macam-macam pun. Majoriti tuduhan Anwar ke atas UMNO hanya bersandarkan bukti air liur semata-mata, sementara kita yang lengkap dengan video apa segala pun boleh kelihatan tak yakin pulak.

Malah tidak keterlaluan penulis katakan, semua perkara yang menunjuk kelemahan Anwar, akan dikaitkan dengan UMNO – ada bukti atau tidak.

Menyedihkan penulis bila ada kalangan orang UMNO sendiri yang bersikap sedemikian, menerima tuduhan Anwar ke atas UMNO tanpa soal dan mempertikaikan pendedahan dari pihak sendiri dengan pelbagai alasan.

Masa tak betul lah, cara tak kenalah itulah inilah.

Semua ini perlu diubah kalau kita nak menang pilihanraya. Eskay sebagai contoh ambil risiko besar untuk dedahkan video Anwar. Kalau sebab duit, dia boleh saja tunggu parlimen bubar untuk dedahkan video tersebut, tapi itu tidak berlaku.

Malangnya, ada orang UMNO sendiri yang perleceh pendedahan Eskay, hanya kerana Tan Sri Rahim Tambi Chik bersama dengannya. Kita bukan nak tunjuk Rahim, kita nak tunjuk Anwar.

Apa pun, pendedahan video aiskrim di Mahkamah bakal menghantui Anwar, tak kira siapa menang pilihanraya nanti. Kalau Anwar menang, lagi parah dia sebab dia akan jadi Perdana Menteri yang berada dalam gengaman orang-orang tertentu, terutama sekali DAP.

Bila-bila pun peguambela Anwar yang terdiri dari ramai pemimpin DAP ini, boleh pusing cerita dan menghantar Anwar ke penjara kalau ada tuntutan mereka yang tidak dipenuhi.

Agak-agak bila Anwar masuk penjara, siapa naik ganti Perdana Menteri? - MyKMU
GEMPAR : FORMAT VIDEO ICE CREAM ANWAR DAN SHAMSIDAR BUKAN HD ATAU 3D?? GEMPAR : FORMAT VIDEO ICE CREAM ANWAR DAN SHAMSIDAR BUKAN HD ATAU 3D?? Reviewed by Empayar Pemuda on 11:29 AM Rating: 5

5 comments:

  1. tak tau apa kena dengan aljub ni, semua orang takjub dengannya. kalau video baru bakal ditunjuk korang ingat melayu akan percaya? aku rasa jika aljub berzina depan diorang pun dia kata bukan, sebaliknya dituding pada UMNO. tapi aku yakin satu masa yang baik kelak, semua orang akan terkedu, kerana tak sangka bahawa itulah yang sebenarnya aljub.

    ReplyDelete
  2. Video itu besi. Kami takkan percaya.

    ReplyDelete
  3. Dap dan pkr percaya anwar tu pelakunya,yang tak percaya org2 PAS yg bodoh dan buta.

    ReplyDelete
  4. haha. nak tanya, korang nanti undi parti ka, undi calon?

    ReplyDelete
  5. mesti le undi calon..aku minat sangat dgn raja porno ni..

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.