RAKYAT PULAU PINANG DAH MELUAT DENGAN SIKAP CELAKA LIM GUAN ENG...??


EP rasa Lim Guan Eng hanya perlukan satu penggal je lagi untuk merealisasikan impiannya untuk menjadikan Pulau Pinang sama seperti Singapura..Banyak rumah-rumah mewah tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan semenjak DAP mengambil alih pentadbiran negeri..


Bayangkan harga sebuah rumah di Pulau Pinang mencecah hampir jutaan ringgit..Jika harga sebuah rumah di Balik Pulau sudah mencecah RM800 ribu hingga ke RM1 juta..berapa pula harga sebuah rumah di Batu Feringgi??  Secara logiknya hanya berapa kerat saja rakyat Pulau Pinang yang mampu membeli rumah-rumah tersebut..Yang selebihnya dibeli oleh rakyat Singapura dan negara lain...


Soal selidik yang dilakukan Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam, Selangor (Cassa) mendapati penduduk berpendapatan rendah di Pulau Pinang kecewa dengan pentadbiran kerajaan negeri yang didakwa menumpukan kepada pembangunan penempatan elit dan menafikan hak mereka. 
Presiden Cassa Datuk Dr Jacob George berkata penduduk terbabit mendakwa pembangunan perumahan yang dilaksanakan seolah-olah hanya untuk golongan kaya sahaja. 
“Cassa telah mengedarkan soal selidik serta menjalankan siasatan dengan menemu bual  orang awam dan jawapan yang diterima adalah sama, mereka sangat kecewa dengan dasar kerajaan  negeri yang hanya indah khabar dari rupa,” katanya. 
Banyak kediaman yang dibina melibatkan harga ribuan hingga jutaan ringgit yang sekali gus menafikan hak penduduk yang kurang kemampuan, kata George yang merupakan anak jati Pulau Pinang kepada pemberita sempena siri jelajah Cassa di negeri ini sejak Rabu lepas. 
Siri jelajah itu yang turut mengedarkan soal selidik kepada penduduk bertujuan meningkatkan kesedaran masyarakat setempat berhubung pentadbiran kerajaan negeri.
RAKYAT PULAU PINANG DAH MELUAT DENGAN SIKAP CELAKA LIM GUAN ENG...?? RAKYAT PULAU PINANG DAH MELUAT DENGAN SIKAP CELAKA LIM GUAN ENG...?? Reviewed by Empayar Pemuda on 4:01 PM Rating: 5

5 comments:

 1. Cara Dap nih sama je dgn cara israel, mula2 buat baik lepas tu, perlahan2 nk kuasai semua

  ReplyDelete
 2. Setuju dgn anon 1.28..lge celaka..

  ReplyDelete
 3. INI ADALAH LEEECONYOU punya style CINAISARAEL

  ReplyDelete
 4. rakyat dah pilih,tentu rakyat suka, jadi dia buat apa dia suka,

  ReplyDelete
 5. kepada melayu pp jangan lupa undi sekali lagi jika mahu melayu pupus dipp

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.