PENDUDUK PERMATANG PAUH MENGAMUK...ANWAR BOLEH BIARKAN KELUARGA INI HIDUP MENDERITA?

Nama je Permatang Pauh tu kubu kuat Anwar Ibrahim, tapi dia boleh biarkan rakyat di Permatang Pauh hidup dalam kesempitan dan kesusahan...Apa punya pakatan ni..Tiap-tiap hari tipu sana tipu sini nak pengaruh rakyat suruh bagi undi pada pakatan tapi kebajikan rakyat dibiarkan begitu saja..
Cuba bayangkan Presiden parti PKR tinggal disitu, Ketua Pembangkang selaku penasihat PKR tinggal disitu, Pesuruhjaya PAS Negeri selaku Adun tinggal disitu dan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang juga selaku ADUN pun tinggal disitu...itu pun masih tak mampu nak menjaga kebajikan rakyat di situ..nampak sangat tak buat kerja yang diamanahkan...
EP harap UMNO Permatang Pauh dapat membantu meringankan beban keluarga ini dan pastikan anaknya yang berhenti belajar itu kembali ke sekolah..Kalau tunggu Anwar nak bantu keluarga tu...rasanya tahun depan kot baru dia sempat nak menjengok keluarha tersebut sebab sibuk dok tabur fitnah...


Akibat kesempitan hidup dan simpati dengan kesusahan ibu yang terpaksa bekerja menyara keluarga menggantikan ayah yang terlantar sakit, Nor Ain Ahmad Nasir, 17, mengambil keputusan untuk berhenti sekolah. 
Namun, dia tetap berharap dapat menyambung semula persekolahan kerana bercita-cita menjadi doktor. 
"Kalau boleh mahu sambung sekolah tapi saya kasihan pada emak dan hidup kami sekeluarga susah, jadi saya buat keputusan berhenti sekolah," katanya ketika ditemui di Taman Seri Pauh di sini kelmarin. 
Dalam nada sebak, Nor Ain yang merupakan anak sulung daripada lima beradik berkata, kadangkala dia bekerja di gerai makan tempat ibunya, Azrina Jali, 36, bekerja bagi membantu menampung perbelanjaan harian keluarga.
"Saya kerja angkat pinggan atau ambil pesanan di gerai. Bayarannya tak menentu, kadang-kadang dibayar RM10 atau RM15," katanya. 
Selain bekerja di gerai makan, Nor Ain, bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Pauh di sini juga menjaga adiknya, Nur Syuhadah, 8, yang menghidap sindrom down serta mengambil adik bongsunya, Puteri Zhullaikha, 6, pulang dari tadika. 
Dua lagi adiknya, Natasha Nabiha, 13, dan Nur Fatin Adilah, 12, masih belajar di SMK Seri Pauh dan Sekolah Kebangsaan Seri Pauh. 
Bapa mereka, Ahmad Nasir Abdul Rahim, 43, disahkan menghidap sakit jantung yang kronik sejak enam tahun lepas. - KOSMO

PENDUDUK PERMATANG PAUH MENGAMUK...ANWAR BOLEH BIARKAN KELUARGA INI HIDUP MENDERITA? PENDUDUK PERMATANG PAUH MENGAMUK...ANWAR BOLEH BIARKAN KELUARGA INI HIDUP MENDERITA? Reviewed by Empayar Pemuda on 8:11 AM Rating: 5

4 comments:

 1. apa nk heran....
  ada aku kisah...
  lebih baik aku toron ciba cina doll+siam doll

  ReplyDelete
 2. JAWAPAN MUDAH,AKAN SELESAI JIKA BERJAYA BENTUK KERAIAAN.

  ReplyDelete
 3. Bukan di Ptg Pauh saja kita nampak kisah yg mcm tu,banyak lagi di negeri lain khas nya kisah orang susah di Malaysia. Sebab nya intitusi zakat tak relevan,ada pemimpin mengamalkan rasuah,polis,JPJ,Kastam dan lain turut sama.Negara dah merdeka lebih 50thn ekonomi kita ok bank,GLC semua untung tak sepatutnya ada lagi orang susah di Malaysia.Jgn salahkan pemimpin itu salahkan juga pemimpin pusat yg ada kuasa mencorak dan mewarnakan ekonomi rakyat semua...........

  ReplyDelete
 4. Anon March 22, 2012 7:01 PM

  Satu lagi kenyataan bodoh tanpa fakta hasil daripada percaya kepada barua yahudi ngan bapak kafir kesayangan PR. Nak harap PR tolong orang susah? jangan harap la. Sapu bini orang, sapu jantan, betina, china doll naik ferarri hasil rasuah sambil aiskrim kena isap boley la. Agak2 nya kalau bapak kafir kata babi boleh makan pun hangpa sapu sampai tinggal tulang.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.