Nama sebenar Proton P3-21A ialah Proton PREVE?


Saya tidak pasti sama ada maklumat ini tepat atau tidak, namun sumber dari Wikipedia mengatakan nama model terbaru Proton P3-21A ialah Proton PREVE. Kalau betul, kenapa Proton memilih nama ini agaknya? Nampak agak kuat pengaruh Inggerisnya berbanding Bahasa Melayu, mungkin disebabkan ini adalah model global yang akan dipasarkan di banyak negara termasuk Australia dan Eropah. - Arena Kereta..


Jika merujuk pada kamus, PREVE bermaksud proof/to prove..atau dalam bahasa Melayunya bukti/membuktikan..

Jom saksikan kompilasi iklan menarik P3-21A @ PREVE ini...


Perbandingan spesifikasi di antara P3-21A, Toyota Vios dan Honda City. Berkenaan harga, Proton P3-21A telah ditetapkan jualannya di bawah RM75,000.00 (harga anggaran maksimum).


Nama sebenar Proton P3-21A ialah Proton PREVE? Nama sebenar Proton P3-21A ialah Proton PREVE? Reviewed by Empayar Pemuda on 5:47 PM Rating: 5

6 comments:

  1. Sorry, in Labuan & Langkawi, this price will bring proton nowhere...kenapa local car ni mahal sangat? it should be cheaper....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of cos at langkawi would be lower

      Delete
  2. sebenarnye, harga city n vios tu jauh lg murah dari harga di atas...klo xde tax....lumpuh la proton

    ReplyDelete
  3. dimalaysia org tak berapa berminat kereta murah,kalau belipun dijadikan kereta kedua atau ketiga utk kegunaan kepasar dan membelibelah.lagi mahal kereta yg dimiliki maka tinggilah taraf kemampuanyadan dan statusnya.

    ReplyDelete
  4. Hi,who interest to book a proton preve remember to join us at http://www.preveclub.com to grow together malaysia first proton preve club.need active poster as moderator.. :)

    ReplyDelete
  5. koraang ni proton baru nak maju korang dah kutuk macam macam

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.