Wednesday, March 28, 2012


Saya tidak pasti sama ada maklumat ini tepat atau tidak, namun sumber dari Wikipedia mengatakan nama model terbaru Proton P3-21A ialah Proton PREVE. Kalau betul, kenapa Proton memilih nama ini agaknya? Nampak agak kuat pengaruh Inggerisnya berbanding Bahasa Melayu, mungkin disebabkan ini adalah model global yang akan dipasarkan di banyak negara termasuk Australia dan Eropah. - Arena Kereta..


Jika merujuk pada kamus, PREVE bermaksud proof/to prove..atau dalam bahasa Melayunya bukti/membuktikan..

Jom saksikan kompilasi iklan menarik P3-21A @ PREVE ini...


Perbandingan spesifikasi di antara P3-21A, Toyota Vios dan Honda City. Berkenaan harga, Proton P3-21A telah ditetapkan jualannya di bawah RM75,000.00 (harga anggaran maksimum).


6 comments:

Anonymous said...

Sorry, in Labuan & Langkawi, this price will bring proton nowhere...kenapa local car ni mahal sangat? it should be cheaper....

Anonymous said...

Of cos at langkawi would be lower

Anonymous said...

sebenarnye, harga city n vios tu jauh lg murah dari harga di atas...klo xde tax....lumpuh la proton

Anonymous said...

dimalaysia org tak berapa berminat kereta murah,kalau belipun dijadikan kereta kedua atau ketiga utk kegunaan kepasar dan membelibelah.lagi mahal kereta yg dimiliki maka tinggilah taraf kemampuanyadan dan statusnya.

Proton Preve Club said...

Hi,who interest to book a proton preve remember to join us at http://www.preveclub.com to grow together malaysia first proton preve club.need active poster as moderator.. :)

Anonymous said...

koraang ni proton baru nak maju korang dah kutuk macam macam

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.