MANA LAGI HEBAT..UBAHSUAI PEJABAT RM300 RIBU ATAU KATIL PULUHAN RIBU??

JIKA BENAR APA YANG DILAKUKAN OLEH HASAN ALI SALAH...KONONNYA MEMBAZIR DUIT RAKYAT UNTUK MENGUBAHSUAI PEJABAT DAN MENGANJURKAN PERSIDANGAN TERSEBUT, MENGAPA PERKARA INI TIDAK DITENTANG OLEH MANA-MANA EXCO LAIN SEMASA PERBELANJAAN INI DIBENTANG DALAM MESYUARAT..EP YAKIN PERKARA INI MESTI DIKETAHUI OLEH MB SELANGOR ATAU MANA-MANA EXCO KANAN KERAJAAN NEGERI KERANA PERBELANJAAN YANG DIGUNAKAN ITU AGAK BESAR..

KENAPA PERLU PERKARA INI DIUNGKIT SEKARANG?? EP YAKIN JIKA HASAN ALI BOLEH BELANJA WANG SEBANYAK INI..SUDAH PASTI EXCO-EXCO LAIN DI SELANGOR PUN TIDAK MUSTAHIL MEMBELANJAKAN WANG RAKYAT NEGERI SELANGOR SESUKA HATI MEREKA...CUMA IANYA TIDAK DIDEDAHKAN KERANA MEREKA MASIH BERSAMA PAKATAN...

YANG PELIKNYA KENAPA PERLU AZMIN ALI YANG BERCAKAP HAL INI???

**BAGI EP..KIRA OK LA TU UBAHSUAI PEJABAT RM300 RIBU DARIPADA BELI KATIL BERPULUH RIBU DENGAN MENGGUNAKAN DUIT HARAM....


Bekas exco kerajaan negeri Datuk Hasan Ali didakwa membazirkan ratusan ribu ketika memegang jawatan khususnya ketika mengubahsuai pejabatnya, kata ADUN PKR bagi kerusi Bukit Antarabangsa  Azmin Alipada sidang dewan undangan negeri Selangor hari ini.
Semasa perbahasan titah diraja, Azmin berkata bekas exco yang bertanggungjawab terhadap hal ehwal agama Islam, adat Melayu, infrastruktur dan kemudahan awam telah membelanjakan RM300,000 untuk pengubahsuaian pejabat beliau.
"Beliau juga membelanjakan RM550,000 untuk menganjurkan persidangan Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor. Wang itu lebih baik disalurkan kepada rakyat," katanya.
Azmin, yang juga timbalan presiden PKR, juga membidas Hasan kerana didakwa membelakangkan dasar tender terbuka negeri ketika menganugerahkan sub-kontrak penyelenggaraan jalan.


MACAM KATA GAP

Azmin Ali merupakan setiausaha kepada Anwar Ibrahim.
menjadi Setiausaha Menteri Kewangan (Anwar Ibrahim ) tahun 1994.
Gaji Azmin pada waktu itu sekadar berlegar pada angka RM2 ribu.
tapi mampu membeli katil yang berjumlah RM24 ribu.
mana datang duit Azmin ?  
MANA LAGI HEBAT..UBAHSUAI PEJABAT RM300 RIBU ATAU KATIL PULUHAN RIBU?? MANA LAGI HEBAT..UBAHSUAI PEJABAT RM300 RIBU ATAU KATIL PULUHAN RIBU?? Reviewed by Empayar Pemuda on 4:53 PM Rating: 5

1 comment:

  1. Itu baru Hasan Ali, cuba bayangkan klu Khalid Ibrahim keluar PR pulak... ntah brp juta pembaziran terbongkar.

    Moral of the story... masa dlm PR semua senyap... seolah2 'bekerjasama' nak habiskan duit selangor, bila dah jadi lawan seluruh PR bekerjasama hentam.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.