KENYATAAN MUFTI PAHANG MEMBUATKAN HADI AWANG NAMPAK KURANG CERDIK...


PAS sebenarnya sudah keliru dengan arah perjuangan mereka..Ianya bermula apabila PAS menandatangi persefahaman dengan DAP dan PKR..Dulu sibuk sangat nak menubuhkan negara Islam..Tapi setelah tidur sebantal dengan DAP, PAS mengeluarkan kenyataan yang negara Islam tidak ada dalam Al-Quran...

Dulu kata UMNO kafir kerana berkerjasama dengan MCA dan Gerakan..tapi sekarang apa sudah jadi..Banyak fatwa merapu yang keluar untuk membolehkan mereka berkerjasama dengan DAP..Sehinggakan gelaran Khalifah Umar Abdul Aziz diberikan pada Lim Guan Eng semata-mata nak menghalalkan cara...

Dulu PAS bermatian tentang Yahudi dan Israel walaupun hanya sekadar menjual t-shirt selamatkan Palestin di pasar malam dan juga di ceramah-ceramah PAS..Tapi sekarang...hanya kerana Anwar bersahabat baik dengan Yahudi dan Israel,  tiba-tiba saja PAS beralih arah dengan mengatakan yahudi dan zionis tidak sama.. Yahudi bangsa manakala Zionis pula fahaman sedangkan kedua-duanya cabang ini adalah dari Israel..Tak ke kelakar bunyinya...

Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman menyifatkan kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkaitan isu umat Islam dibenarkan menjalankan perniagaan dengan orang Yahudi sebagai kenyataan politik semata-mata.
Menurutnya, ini kerana, umat Islam secara amnya tidak mengiktiraf bangsa berkenaan yang banyak membawa kerosakan terhadap negara Palestin.
“Bagi saya, ini hanya kenyataan politik,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Seminar Perbandingan Ahli Sunnah dan Syiah di sini, semalam.
Abdul Rahman berkata, pada dasarnya, hukum berniaga dengan orang Yahudi yang bersikap baik terhadap umat Islam dibolehkan, tetapi berniaga dengan negara Yahudi iaitu Israel yang merampas tanah dan hak kehidupan rakyat Palestin, hukumnya adalah haram.
Menurutnya, meskipun Yahudi dan Zionis berbeza, iaitu Yahudi merujuk kepada bangsa manakala Zionis pula merujuk kepada fahaman atau pegangan, matlamat orang Yahudi pada hari ini kebanyakannya sama iaitu melakukan kerosakan serta kemusnahan terhadap umat Islam.
“Berurusan dengan mereka boleh diibaratkan menyokong setiap penindasan yang dilakukan terhadap saudara kita di Asia Barat,” katanya. - Sinar
KENYATAAN MUFTI PAHANG MEMBUATKAN HADI AWANG NAMPAK KURANG CERDIK... KENYATAAN MUFTI PAHANG MEMBUATKAN HADI AWANG NAMPAK KURANG CERDIK... Reviewed by Empayar Pemuda on 11:01 AM Rating: 5

7 comments:

 1. Mufti pahang tak faham maqasid syariah ke

  ReplyDelete
 2. Cara PAS seperti mempersendakan Islam. Elok diharamkan sahaja perkataan Islam dari parti PAS. Bersikap Kehendak Menghalalkan Cara yang diamalkan pari PAS telah menyebabkan agama Islam tidak dihormati oleh orang kafir. Ahli PAS yang bergelar ustaz dan ulamak patut sedar. Jangan nanti peluang tuan-tuan ke syurga disekat oleh ketaksuban berparti.

  ReplyDelete
 3. PAS HARI INI ADALAH PARTI NAFSU, PERGUNAKAN NAMA ISLAM UNTUK MEMUASKAN NAFSU PEMIMPINNYA

  ReplyDelete
 4. ustad-ustad dan pemimpin pas menghalalkan sekurutnya berkhalwat, mereka cuba berdiam diri dan mahu menyorokannya.. sebaliknya mereka sentiasa perhatikan apa yang kita buat, tidak boleh terlepas dari padangan mereka.. ini yang dinamakan Parti Islam... sepatutnya mereka beramai-ramai masuk Kristian lagi bagus...

  ReplyDelete
 5. Lim Kit Siang Lim Guan Eng Kristian, Anwar Ibrahim dengan Yahudinya.. jika Pas benar-benar pemimpnnya itu Islam... kenapa bercampur dengan Kristian dan Yahudi.. dan ikut kepustusan yang dibuat oleh Kristian dan Yahudi.. kerana Pas mahu kejar kuasa dalam bayang-bayang..

  ReplyDelete
 6. ..sepatutnya kerajaan sudah lama mengharamkan perkataan "Islam" digunakan pada nama parti politik...melihatkan kepada pelbagai tindakan yg dilakukan oleh PAS kini banyak yg merugikan dan malah merosakkan Islam itu sendiri...cth: banyak "fatwa" yg dikeluarkan oleh beberapa ulamak PAS adalah "fatwa songsang" hanya untuk kepentingan parti sahaja. Orang lain buat haram tapi bila PAS yg buat ianya jadi halal, seperti bekerjasama dengan orang bukan Islam. Tapi PAS kini bukan setakat berkerjasama malah mengikut telunjuk puak Kristian dalam DAP dan Anuuwar Pembela Israel.

  ReplyDelete
 7. Tak lama lagi, kita akan nampak la Tee-Shit PAS sokong Isreal/Zionis di pasar2 malam nanti...apa nak diherankan! Hadi Awang tu sejak azali mmg bengap pun..apatah lagi Nik Aziz, fulamak fuckatan rakyat!

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.