Sunday, March 4, 2012


Mohamad Sabu atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Sabu tidak pernah terlepas daripada perhatian ramai. Ada sahaja isu dan kontroversi membabitkan beliau.

Satu isu yang pernah mengaitkan beliau dengan seorang suri rumah beberapa tahun lalu, kembali diperkatakan kebelakangan ini.

Ini ekoran tersiarnya menerusi blog apa yang dikatakan sebagai rakaman perbualan berbau seks antara beliau dan wanita berkenaan.

Ramai terutama orang muda telah mengikuti rakaman tersebut. Mereka terkejut. Isu itu cukup serius dan jika benar, ia boleh memburukkan lagi imej Pas. Apatah lagi Mat Sabu merupakan orang nombor dua dalam parti yang berlabel Islam.

Setakat ini, tiada reaksi daripada Mat Sabu. Diam membisu. Pada Awang, beliau berhak dan perlu diberi peluang untuk mempertahankan diri. Maka sewajarnya Mat Sabu tampil membersihkan namanya. Apakah pendedahan rakaman perbualan itu suatu fitnah atau konspirasi - jawapan yang selalu digunakan oleh pemimpin pembangkang? Apa sahaja kenyataan beliau pasti ditunggu-tunggu untuk dinilai oleh orang ramai. Dalam ceramah-ceramahnya, beliau selalu menyentuh tentang tanggungjawab moral kepada rakyat dan integriti. Ramai tahu Mat Sabu merupakan Timbalan Pengerusi sekretariat penganjuran Bersih 2.0 yang telah mengadakan perhimpunan haram tahun lalu.

Yang menjadi bos atau pengerusinya bagi sekretariat itu adalah S. Ambiga. Sudah tentu beliau lebih dituntut untuk kelihatan bersih termasuk daripada dakwaan skandal dan isu akhlak.

Mengapa sampai hari ini tidak menangkis dakwaan tersebut? Mengelak daripada menjawab dan berdiam juga boleh ditafsir oleh rakyat bahawa dakwaan itu benar. Mat Sabu tentu lebih faham.3 comments:

Anonymous said...

"Mah... bau sabun mahhhhh... ahhhh... sangkut bulu kat idung nih..."

Kah kah kah.. Cam Haram btoi Mat Sabu nih.. pantang nmpk Pompuan.. mesti nak ushar juboq..

(Psssstt ~ sapa2 yg penah selisih ngan dia kat komtar tau la..)

zoRRo...

Anonymous said...

Tuan, apa kisah suami si normah tuu..? takde ke sesiapa yg temubual suami normah tu?

Anonymous said...

gamba ariel ka tu

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.