HOT : MCCBCHST CABAR HASAL ALI BUAT LAPORAN POLIS ISU MURTAD....


Kita juga perlu sedar bahawa gerakan memurtadkan orang Islam ini bukannya dilakukan secara terang-terangan...ianya dilakukan secara halus tanpa pengetahuan orang ramai.. EP harap lepas ni Dr Hasan Ali tak perlu nak cover-cover mengenai hal ini...Bila kita nak jaga sensitiviti..mereka kata kita penipu..Biar seluruh rakyat Malaysia terutama orang Islam tahu bertapa ramainya saudara kita yang telah murtad disebabkan termakan pujukan puak-puak yang tidak bertanggungjawab..

Majlis Perundingan Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao Malaysia (MCCBCHST) menggesa bekas exco kerajaan Selangor Datuk Dr Hasan Ali membuktikan dakwaannya bahawa terhadap mubaligh Kristian cuba menarik umat Islam terhadap agama mereka.
"Terhadap cukup undang-undang jenayah di negara ini untuk mendakwa pihak yang terlibat memurtadkan umat Islam dan Dr Hasan sepatunya membuat laporan polis dan mengemukakan bukti," kata NGO itu dalam satu kenyataan.
Majlis antara agama itu berkata, beberapa kenyataan Dr Hasan yang dibuat sebelum ini tidak disertakan dengan buktinya dan ia dianggap tidak lebih daripada "sindiran".
MCCBCHST juga mendakwa, sebagai ahli politik, retorik berterusan Dr Hasan berhubung dakwaan itu menjadi petanda kemungkinan dia mungkin mempunyai "agenda tersembunyi".
HOT : MCCBCHST CABAR HASAL ALI BUAT LAPORAN POLIS ISU MURTAD.... HOT : MCCBCHST CABAR HASAL ALI BUAT LAPORAN POLIS ISU MURTAD.... Reviewed by Empayar Pemuda on 12:08 PM Rating: 5

4 comments:

 1. Agama Lain dah berani mencabar Islam, oleh itu semua muslim mari kita bagun dan menentang kelantangan mereka demi fisabillillah

  ReplyDelete
 2. Anwar la punca musibah.... Turunkan laa bala pada pengkhianat islam.

  ReplyDelete
 3. Umat islam mesti bersatu. Pengkhianat agama mesti ditentang. Kuasa politik bukan janji kesyurga. Agama lain lihat memartabatkan akidah tue sebagai politik...

  ReplyDelete
 4. mana bukti...selagi tak da bukti burit je ler

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.